"Знайомий допоміг": Екс-директор "Міранди" вніс майже 1 млн грн застави

Юрій Новіков очолював компанію, яка розробляла програмне забезпечення для системи електронного декларування.

Ю.Новіков. Фото: Економічна правда.

Колишній директор компанії-розробника програмного забезпечення системи електронного декларування "Міранда" Юрій Новіков вніс встановлену судом заставу в розмірі 934 тисячі гривень. Про це повідомив сам Новіков, передають Патріоти України з посиланням на Українські новини.

"Знайомий перейнявся і допоміг із заставою", – сказав він. Прізвище знайомого Новіков не назвав.

За його словами, заставу було внесено 6 червня. При цьому до 15 липня екс-директору "Міранди" заборонено залишати територію Київської області.

Новіков подав апеляційну скаргу на рішення Солом'янського районного суду.

Нагадаємо, 30 травня працівники поліції та Державної фіскальної служби провели обшуки в офісі компанії "Міранда", яка розробляла програмне забезпечення для системи електронного декларування.

У прокуратурі заявили, що колишній директор "Міранди" Юрій Новіков, отримавши кошти від міжнародних організацій на розробку реєстру тимчасово переміщених осіб та системи електронного декларування для НАЗК, через фіктивну організацію перерахував кошти за кордон, чим спричинив збитки на суму майже 1 млн гривень.

2 червня суд обрав запобіжний захід Новікову у вигляді застави у розмірі 934,4 тис. грн.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...