Знехтувавши правилами, Трамп підіграв Путіну, що матиме серйозні наслідки - Financial Times

Після другої, так званої неформальної зустрічі у Гамбурзі російський президент опинився у становищі, в якому він може говорити що завгодно про зустріч з лідером Америки.

Путін і Трамп у Гамбурзі на саміті G20. Ілюстрація:Главред

Друга неформальна зустріч президентів Дональда Трампа і Володимира Путіна на саміті G20 може викликати серйозні наслідки для зовнішньої політики США і вплине на відносини Америки з її союзниками і ворогами. Про це на сторінках Financial Times пише колишній заступник радника з національної безпеки США Джуліанна Сміт, передають Патріоти України з посиланням на ZN.ua.

Вона зауважує, що Трамп спеціально знехтував правилами, які стосуються спілкування з іноземними лідерами.

Перед міжнародними самітами помічники президента США завжди складають два списки: країн, які просять про зустріч з американським лідером, і країн, з лідерами яких хотіла б провести зустрічі американська сторона.

Вашингтон традиційно пропонує іншим країнам два формати зустрічі: двосторонній, який триває не менше години, і "на ногах", який передбачає, що лідери за 10-15 хвилин обговорять один або два питання.

"Жодній країні ніколи не пропонували зустрічі в обох форматах. Часу дуже мало, а список занадто великий. Звідки ми знаємо, що команда Трампа не спланувала неформальну зустріч "на ногах" з Росією? Вона не відправила свого російськомовного перекладача на цю розмову", - зазначає Сміт.

Вона підкреслює, що незапланована зустріч з Путіним дуже насторожує і може мати негативні наслідки.

"Це дало російській стороні велику перевагу. Це дозволило Путіну говорити те, чого він, можливо, не сказав би в присутності своїх помічників і помічників Трампа. Це гарантувало, що не буде офіційного протоколу розмови, що дає Росії великий контроль над розповідями про неї. Це також дозволяє Путіну стверджувати, що щось було спотворено при перекладі, коли він не виконає якусь обіцянку, яку дав Трампу. Останній ще може дуже пошкодувати, що віддав контроль над зустріччю", - йдеться в статті.

Як відомо, перша зустріч Путіна і Трампа стала однією з ключових подій саміту "Великої двадцятки". В ході зустрічі було обговорено "українське питання".

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...