Знову "мультик"? Міноборони РФ показало "докази" монтажу фото та відео "Бука", який збив МН17

У Міністерстві оборони Росії заявили про фальсифікацію фото і відеодокументів, які свідчили про те, що рейс MH17 на Донбасі в 2014 році збив зенітно-ракетний комплекс "Бук", привезений з РФ. Відповідну заяву було зроблено під час брифінгу в понеділок, повідомляють Патріоти України.

Представники Міноборони продемонстрували ряд фото і відео, які нібито були проаналізовані з урахуванням "закону лінійної перспективи", аналізу світла і деталізації. Стверджується, що були змонтовані зображення тягача, трейлера і "Бука".

Зокрема, "експерти" впевнені, що фото і відео пересування ракетної установки по території Донецької та Луганської областей були сфальсифіковані, про що нібито свідчить той факт, що на одному із зображень "Бук" рухається заднім ходом, а на окремих відео не видно, як ворушиться листя на кущах і деревах.

За словами офіційного представника Міноборони РФ Ігоря Конашенкова, представлені "експертні" документи "значно проливають світло на те, що сталося і є незаперечним доказом того, що Україна причетна не тільки до самої трагедії, але і до маніпулювання міжнародним наслідком".

Як повідомлялося, російські військові стверджують, що ракета, яку збили рейс MH17 на Донбасі в 2014 році, належала військовій частині в Україні.

У травні цього року в Міноборони Росії вже заявляли, що серійний номер ракети, яка причетна до аварії малайзійського Boeing над Донбасом, вказує на те, що її виробили в Радянському Союзі.

Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам - Куала-Лумпур, було збито ракетою над контрольованою проросійськими сепаратистами територією Донбасу 17 липня 2014 року. Усі 298 осіб на борту загинули.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака "Боїнг" рейсу МН17 дійшла висновку, що лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК "Бук", доставленого з території Росії. Слідчі також опублікували відеозапис, на якому реконструйовано повний маршрут ЗРК з Росії в Україну.

У СБУ заявили, що слідство встановило осіб, причетних до збиття літака рейсу МН17. Міноборони Росії причетність до катастрофи заперечує. Європейські дослідники майже 100 разів упіймали РФ на брехні про MH17.

У червні 2018 року лідери країн ЄС закликали Росію визнати відповідальність у справі про катастрофу літака рейсу MH17. Щоправда, у документі не уточнюється, за що саме Росія мала би взяти на себе відповідальність.

На саміті ЄС глави держав і урядів країн Євросоюзу також погодили подовженняна подальші 6 місяців секторальних санкцій проти РФ.

Напередодні річниці катастрофи малайзійського літака голови МЗС "Великої сімки" закликали Росію "повністю співпрацювати зі слідством, щоб встановити істину і досягти справедливості щодо жертв МН17".

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....