​Зрада не пройшла, лобістам Кремля довелося піджати хвоста: "Сьогодні в ПАРЄ прийнято дві історичні резолюції", - Геращенко

Прибравши до рук голову ПАРЕ, в Кремлі не вирішили проблеми. Адже Європеська асамблея це не Держдума, де всі голосують як скаже керівництво. Постановлено: російські війська повинні бути виведені з України, вибори в Донбасі в нинішніх умовах неможливі.

Тріумфом України та всіх вільних людей Європи, котрі добре ве роздивились новоявленого Гітлера поспішила поділитись віце-спікер Верховної Ради, член делегації парламенту від України в ПАРЄ Ірина Геращенко, зазначають Патріоти України.

Сьогодні в ПАРЄ було представлено дві історичні доповіді і прийнято дві історичні резолюціі ( так іх назвали більшість виступаючих) . Це раппорти німецького політика Маріелли Векк і чеського депутата Кристини Зеленковоі щодо Донбасу. В доповідях " Політичні наслідки російськоі агресіі в Украіні" ( ДУЖЕ ВАЖЛИВО, була змінена назва доповіді і конфлікт на Донбасі визнано російською агресією!) та доповідь "Засоби правового захисту у випадках порушень прав людини на окупованих українських територіях , непідконтрольних украінській владі" є ключові позиціі: це російська війна проти Украіни; російські війська мають бути виведені з Украіни; вибори на Донбасі в нинішніх умовах неможливі! Бо там небезпечно! Вибори не є можливими згідно протоколу до Європейської Конвенції про захист прав людини ЕTS 9. Що Росія несе повну відповідальність ща окуповані територіі, бо вона повністю контролює ситуацію там! Що на Донбасі і в Криму відбулося військове вторгнення! А так звані " ЛНР " і " ДНР" створені і підтримуються РФ і не є легітимними.

БЛИСКУЧИЙ ВИСТУП Мерілуізи БЕК. Яка справедливо зазначила, що доповідачки хотіли поїхати на окупований Донбас вивчити ситуацію, але ОБСЄ іх не пустило, бо визнали , що не можуть гарантувати безпеку. " Якщо ОБСЄ не може гарантувати безпеку двох доповідачок, як вони можуть гарантувати безпеку виборів?" - НАРЕШТІ МИ ПОЧУЛИ ЦІ СЛОВА ВІД ВПЛИВОВИХ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ПОЛІТИКІВ.

Все обговорення було холодним душем для любителів Путіна і тих, хто бажає повернення російськоі делегаціі без передумов і виконання Мінських угод. Всі виступаючі( окрім кількох відверто куплених Кремлем персонажів, які незаконно відвідували окуповані Крим і Донбас, як то лівий Гунько з Німеччини) дуже чітко заявили, що вимагають від РФ повернення Криму Украіні, що ніякого повернення делегаціі РФ без виконання Мінських угод і припинення вбивств украінців бути не може. Украінська делегація виступила єдиним фронтом. Дякую всім колегам : В. Арьєву( говорив про заручників) С . Соболєву ( поставив питання , що в РФ ховаються від правосуддя Янукович і Ко) , С. Кіралю, М. Джемілєву( акцент про репресії проти кримських татар і незаконні вибори в Криму) , О. Гончаренку( порівняв Путіна з Гітлером) , А. Лозовому ( в нього був, до речі, дебют англійською), Л. Ємцю, Н. Савченко. Представник опозиції Ю. Льовочкіна , до речі, вперше публічно обережно визнала наявність не виведених військ на Донбасі під час свого виступу.

Від імені украінськоі делегаціі і всіх колег ЩИРО ДЯКУЄМО доповідачкам, справжнім захисникам цінностей ПАРЄ К. Зеленковій і М. Бекк. В іх доповідях ми побачили відданість принципам ПАРЄ, високий клас європейської політики і відповідальності .

73 члени ПАРЄ підтримали доповідь " Політичні наслідки російськоі агресіі " . 87 членів ПАРЄ підтримали доповідь М. Бекк про порушення прав людини на окупованих територіях.

До речі, президент ПАРЄ розпочав слухання, а на самому голосуванні був відсутній.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...