"Зрадник руского міра": Бацька кидає скрепи й прямує до Вселенської церкви, - Невзоров

Відновлення Константинополем Київської митрополії, та ще й з підвищенням до статусу патріархату, відкриває для "гібридного" Мінська масу можливостей. - Адже для Білорусі Мати-церква канонічно у священному Києві, а не ординсько-імперській Московії.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко має намір домагатися незалежності православної церкви Білорусі від Російської православної церкви (РПЦ). Таку думку в ефірі радіостанції "Ехо Москви" висловив російський публіцист Олександр Невзоров, зазначають Патріоти України.

"Очень интересно прозвучали в этом году поздравления Гундяеву (патріарху Кириллу.– ред.). Уже не было теплых объятий и личных встреч. Но грандиозно поиздевался Лукашенко. Я вот не знаю, агрономы Беларуси, они, конечно, могли бы вывести сорт какого-нибудь особо бугристого и волосатого картофеля, называть его Кириллом", - з’єхидничав відомий російський журналіст.

За словами публіциста, він уявляє "хитрую физиономию" Лукашенка, коли він пише в привітанні російського патріарха, що той є взірцем високої моралі.

"Вероятно, в этот момент он с какой-нибудь картофелины обдувал тончайшую пыль или занимался еще каким-нибудь таким интересным делом. По крайней мере, судя по этой ядовитой любезности и упоминанию высокоморальности Гундяева, – его до этого еще никто не обвинял в этом так открыто, вот этого аргумента не приводил никто – я подозреваю, что Лукашенко тоже, что называется, мажет лыжи, по крайней мере, мажет для своей маленькой белорусской церкви, чтобы покинуть лоно РПЦ", - зазначив Невзоров.

Він також висловив думку, що Кирило може позбутися посади в церкві через підкилимну боротьбу. 20 листопада Кирилу виповнилося 72 роки.

Вітаючи главу РПЦ з днем народження, Лукашенко назвав його служіння "примером высокой морали и непрестанного духовного совершенствования". Президент Білорусі також відзначив зусилля Кирила по "укреплению взаимопонимания и согласия в православном мире, утверждению в душе человека христианских ценностей добра, милосердия и справедливости".

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...