Пробити українську ППО стане на порядок складніше: Ракетним комплексом "Вільха" вже зацікавилось 7 країн, але ЗСУ в пріоритеті - Турчинов

За словами секретаря РНБО, не дивлячись на велику зацікавленість іноземних партнерів, пріоритетом має стати забезпечення ракетними комплексами наших Збройних сил.

Ракетний комплекс "Вільха". Фото:Укрінформ

Всі етапи державних випробувань ракетного комплексу "Вільха", які завершилися на півдні Херсонської області, пройшли успішно. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу РНБО.

"На кожному етапі перевірялися на відповідність різні параметри тактико-технічних характеристик ракет, зокрема, точність попадання в певні цілі на максимальній і мінімальній дальностях, потужність і ефективність знищення цілі бойовою частиною ракети, одночасне враження цілей, розведених на велику відстань тощо", - сказав Турчинов.

Також він зазначив, що згідно з рішенням Державної комісії, ракетний комплекс буде взятий на озброєння, і вже в цьому році почнеться його серійне виробництво.

"Це великий загальний успіх українських вчених, конструкторів, виробничників і військових, які змогли реалізувати наймасштабнішу задачу в найкоротші терміни", - підкреслив секретар РНБО.

Він зазначив, що на випробуваннях був присутній президент України Петро Порошенко, військові керівники, експерти та військові аташе з 7 країн, які висловили зацікавленість у проведенні переговорів про придбання нової потужної української зброї.

"Не дивлячись на велику зацікавленість наших іноземних партнерів, пріоритетом для нас є забезпечення ракетними комплексами наших Збройних сил", - підкреслив секретар РНБО.

Крім того, Турчинов повідомив про продовження активної роботи над реалізацією національної ракетної програми, "серед пріоритетів якої, зокрема, створення для нашої армії нових потужних крилатих і зенітних керованих ракет".

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...

"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил": Навіть зі зброєю від США потрібен час на стабілізацію фронту, - Коваленко

середа, 24 квітень 2024, 15:39

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко...