"Зробити виняток в інтересах нацбезпеки": Меттіс несподівано висловився про санкції проти Росії

Міністр оборони США не впевнений, що не слід продавати американську зброю усім країнам, які купують російську?

Джеймс Меттіс. Фото: Рейтерс.

Пентагон хотів би співпрацювати з Конгресом, "не заганяючи себе при цьому в кут" через застосування санкцій проти Росії, що стосуються збройних закупівель. Про це заявив міністр оборони США Джеймс Меттіс. При цьому глава міністерства не став уточнювати, які країни він хотів би вивести з-під цього режиму, передають Патріоти України із посиланням на ТАСС.

"Питання полягає в тому, що прийнятий закон, який говорить, що якщо якась країна закуповує російську техніку, то тоді ми не можемо продавати їй свою, і не було можливості зробити виняток в інтересах національної безпеки", - сказав Меттіс журналістам. При цьому міністр знову вказав, що просить Конгрес передати ці повноваження держсекретареві, а не йому.

"Я думаю, це здоровий спосіб слідувати духу Конгресу, не знайшовши себе загнаними в кут", - додав Меттіс. Він зауважив, що порушував це питання перед законодавцями публічно, а також направляв їм окремий лист.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...