Зустріч Порошенка з Трампом повинна відбутися швидше, ніж зустріч президента США з Путіним - Огризко

Дипломат пояснив, що українська сторона повинна донести до Трампа і його адміністрації реальну картину, яка є на сьогодні в українсько-російських відносинах.

Володимир Огризко. Фото:https://day.kyiv.ua

Майбутня зустріч президента України Петра Порошенка з главою США Дональдом Трампом повинна відбутися якомога швидше і раніше від зустрічі американського колеги з лідером РФ Володимиром Путіним і може відкрити Україні нові можливості. Про це в інтерв'ю Громадському Радіо розповів дипломат, екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко, передають Патріоти України.

На думку експерта, головним позитивом телефонної розмови Трампа і Порошенка є домовленість про візит українського лідера в США найближчим часом.

"Для того, щоб підготувати цю зустріч, в Сполучені Штати відбуде міністр МЗС Клімкін, а це значить, що він проведе ряд важливих зустрічей, в тому числі і з новим держсекретарем США", - зазначив Огризко, додавши, що сам факт розмови плюс перехід до практичної підготовки зустрічі вже є свідченням першого хорошого кроку нової адміністрації президента США.

При цьому, дипломат підкреслив, важливість того, щоб зустріч Порошенка і Трампа сталася раніше, ніж зустріч Трампа і Путіна.

"Ми повинні дати свою максимально точну інформацію про російську агресію, про анексію Криму, про порушення Путіним всіх міжнародних норм. Адже є загроза, що, незважаючи на потужну пропагандистську кампанію Росії, адміністрація Трампа в разі такої атаки буде думати над якимись іншими варіантами. Ми повинні цьому запобігти", - пояснив він.

"Важливо, щоб цей візит відбувся якомога швидше. Колись говорилося про лютий, але до його кінця залишилося три тижні. Скажу вам з власного досвіду, підготувати візит президента в США - це досить складна штука ... Тому я б зараз не називав конкретні терміни, але хочеться вірити, що це станеться в найближчі тижні", - додав екс-міністр.

Огризко пояснив, що українська сторона повинна донести до Трампа і його адміністрації реальну картину, яка є на сьогодні в українсько-російських відносинах.

"Якщо це станеться, тоді відкриваються двері для потужного військового співробітництва, тоді, враховуючи позицію Конгресу і Сенату США, ми маємо шанси на отримання тієї військової техніки, яка нам потрібна. Також відкриються можливості і для економічного співробітництва, якщо ми продовжимо лінію на боротьбу з корупцією", - зазначив він.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....