Зустріч у Давосі: Стало відомо, про що говорили Порошенко з ізраїльським прем'єром Нетаньягу

Сторони обговорили питання двостороннього порядку денного та шляхи подальшого розвитку традиційно дружніх відносин між Україною та Ізраїлем.

Петро Порошенко і Біньямін Нетаньягу. Фото:прес-служба президента України

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Прем'єр-міністром Держави Ізраїль Беньяміном Нетаньягу в рамках участі у 48-му щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму в швейцарському Давосі. Про це повідомляється на сайті глави української держави, зазначають Патріоти України.

Сторони обговорили питання двостороннього порядку денного та шляхи подальшого розвитку традиційно дружніх відносин між Україною та Ізраїлем. Висловлено задоволення позитивною динамікою розвитку українсько-ізраїльського політичного діалогу на всіх рівнях.

Також Порошенко і Нетаньягу погодилися з необхідністю подальшої активізації економічного співробітництва між Україною та Ізраїлем. У зв'язку з цим сторони підтвердили готовність завершити переговори про укладення Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем.

Крім цього, співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі і необхідність розгортання миротворчої місії ООН на окупованих територіях.

Президент України привернув увагу співрозмовника до відзначення в Україні у 2018 році 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років та зазначив, що в Україні очікують визнання дружнім Ізраїлем цієї трагедії актом геноциду українського народу.

З огляду на відзначення 27 січня в Україні та усьому світі Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту, Петро Порошенко висловив солідарність з вшануванням пам'яті жертв цієї жахливої трагедії.

Також Порошенко відновив своє запрошення Нетаньягу здійснити офіційний візит в Україну у зручний час, і висловив подяку за підтримку резолюції Генеральної Асамблеї ООН по Криму в грудні 2017 року.

Окрім Нетаньягу Порошенко зустрівся з Віце-президентом Європейської Комісії з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовічем.

Порошенко наголосив, що Україна віддана подальшому реформуванню енергетичної галузі відповідно до своїх зобов’язань у рамках Договору про заснування Енергетичного Співтовариства та Угоди про асоціацію з ЄС.

Співрозмовники висловили задоволення у зв’язку із завершенням роботи, необхідної для запуску Фонду енергоефективності України, до якого ЄС має намір внести 100 млн євро. Сторони обговорили шляхи подальшої інтеграції енергетичного ринку України до ринку ЄС, а також можливі механізми приєднання України до Енергетичного союзу ЄС.

Петро Порошенко і Марош Шефчовіч

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...