Зустріч в Брюсселі: Стало відомо, з якими пропозиціями їде Тіллерсон у штаб-квартиру НАТО

Держсекретар США під час свого першого візиту в Брюссель знову підтвердить позицію президента США Дональда Трампа, що союзники повинні збільшити витрати на оборону.

Рекс Тіллерсон. Фото:www.vice.comСекретар Держдепу США Рекс Тіллерсон на міністерській зустрічі НАТО заявить колегам про необхідність продовження здійснення тиску на Росію через агресію в Україні. Про це повідомляє американське видання Politico з посиланням на високопосадовця Держдепартаменту, передають Патріоти України за матеріалами УНІАН.

Як повідомило джерело видання, Тіллерсон під час свого першого візиту до штаб-квартири НАТО 31 березня у Брюсселі знову підтвердить позицію президента США Дональда Трампа, що союзники повинні збільшити витрати на оборону.

Повідомлення Тіллерсона стане відлунням коментарів секретаря департаменту оборони США Джеймса Меттіса, який наполягав на потребі збільшення членами НАТО витрат на оборону до 2% ВВП, зроблені минулого місяця у Брюсселі. Видання зазначає, що наразі ця вимога не виконується належним чином.

Окрім того, за словами високопосадовця Держдепу, Тіллерсон разом з вимогою про збільшення витрат порушить перед союзниками питання щодо збільшення ролі НАТО у зусиллях з протидії тероризму.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...