Звернення до агресора: У Генасамблеї ООН прийняли оновлений проект резолюції по правах людини в Криму

Згідно з резолюцією, комітет Генасамблеї ООН засуджує незаконне встановлення РФ законів, юрисдикції і управління в окупованому Криму і вимагає, щоб РФ дотримувалася зобов'язання за міжнародним правом щодо поваги законів, що діяли в Криму до окупації.

Ілюстрація:Телеграф

Третій комітет Генеральної асамблеї ООН у вівторок підтримав резолюцію "Становище в області прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь" (A / C.3 / 72 / L.42), ініційовану українською делегацією. Згідно з результатами голосування, підтримали українську резолюцію держави - 71, проти проголосували 25, утримались 77 делегатів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

Резолюція, зокрема, закликає Росію повністю і негайно виконати постанову Міжнародного суду від 19 квітня 2017 року про тимчасові заходи у справі, що стосується застосування Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації (Україна проти Російської Федерації).

Також РФ повинна вжити всіх необхідних заходів, щоб негайно покласти край порушенням і утискам прав людини відносно жителів Криму, а також поважати закони, що діють в Україні, і скасувати закони, введені в Криму Російською Федерацією і дозволяють здійснювати примусове виселення і конфіскацію приватної власності в Криму з порушенням застосовних норм міжнародного права.

Згідно з резолюцією, Третій комітет Генасамблеї ООН також засуджує незаконне встановлення РФ законів, юрисдикції і управління в окупованому Криму і вимагає, щоб Росія дотримувалася зобов'язання за міжнародним правом щодо поваги законів, що діяли в Криму до окупації;

Також документ закликає РФ негайно скасувати рішення про оголошення Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборону його діяльності, а також забезпечити доступність освіти українською і кримськотатарською мовами.

Крім того, в резолюції наголошується на необхідності негайного звільнення українських громадян, які були незаконно затримані і засуджені, а також тих, хто був переведений або депортований через міжнародно-визнані кордони з Криму до Російської Федерації.

Третій комітет Генасамблеї ООН у своїй резолюції настійно закликає Російську Федерацію забезпечити належний і безперешкодний доступ міжнародних місій зі спостереження за становищем в області прав людини і правозахисних неурядових організацій в Крим, в тому числі до всіх місць, де можуть міститися особи, позбавлені волі, визнаючи, що міжнародна присутність в Криму має першорядне значення для запобігання подальшого погіршення ситуації.

Також резолюція закликає РФ скасувати рішення, які забороняють культурні та релігійні установи, правозахисні організації, засоби масової інформації, а також відновити реалізацію прав особами, які належать до етнічних громад в Криму, зокрема українцям і кримським татарам, в тому числі для участі в культурних заходах.

Крім того, згідно з документом Третій комітет Генасамблеї ООН просить управління верховного комісара ООН з прав людини підготувати до кінця 72-ї сесії другу спеціальну тематичну доповідь з питання про становище в галузі прав людини в тимчасово окупованих АР Крим та м.Севастополі та представити Раді з прав людини оновлену інформацію з цього питання на його 37-й сесії.

Українка вважає, що її однопартієць занадто щедрий до її земляків: Конгресвумен-республіканка Спартц пропонує значно скоротити допомогу Україні з законопроєкту Джонсона

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:15

Уродженка України, конгресвумен Вікторія Спартц подала до законопроєкту про додаткове фінансування України правки, які передбачають скорочення частини військової та всієї фінансової допомоги. . Одна з правок Спартц пропонує виключити із законопроєкту ...

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...