Звідки вітер дме: Луценко рішуче підтримав "народних дружинників"

З'явився черговий непрямий доказ, що "народні дружини" - це провладний проект. Аби ці хлопці не перейняли методи та принципи "дружинників Януковича".

Юрій Луценко. Фото:РБК

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що "народні дружини" можуть охороняти правопорядок тільки разом з правоохоронцями. Про це він заявив, відповідаючи на питання на прес-конференції 2 лютого, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

За словами генпрокурора, будь-які воєнізовані або парамілітарні формування незаконні, якщо вони не є громадськими формуваннями охорони правопорядку.

Він вважає, що потрібно скорегувати закон і "внести позицію про те, що будь-які громадські формування можуть залучатися до патрулювання вулиць або інших охоронних заходів виключно в нарядах з патрульною поліцією".

"Так було завжди. Це само собою зрозуміло. Зараз не всі це розуміють. Думаю, було б правильно це виправити і запрошувати тих, хто відслужив в армії, якийсь час відпрацював в правоохоронних органах, в народні дружини", - сказав Луценко.

"Всі інші, хто хоче застосувати силу на користь українській державі, повинні знати, що у нас все ще є вакансії в Збройних силах України, Національній гвардії та інших формуваннях, які героїчно захищають Україну", - додав він.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...