Звинувачень не шкодували: Яценюк і Луценко ледь не побилися під час обговорення майбутнього формату Кабміну

​Конфлікт стався в четвер на Банковій.

Яценюк і Луценко ледь не побилися під час засідання "стратегічної сімки". Ілюстрація:ru.tsn.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко в четвер ледь не побилися під час засідання "стратегічної сімки", на якому обговорювався формат майбутнього Кабінету міністрів. Про це виданню LB.ua стало відомо з власних джерел, інформують Патріоти України.

Стратегічна рада, в яку крім Яценюка і Луценка також входять президент Петро Порошенко, глава Адміністрації президента Борис Ложкін, спікер Ради Володимир Гройсман, секретар РНБО Олександр Турчинов та голова МВС Арсен Аваков, вчора обговорював, в якому вигляді може далі існувати Кабінет міністрів.

До обговорення пропонувалися три варіанти. Перший - БПП і "Народний фронт" ділять посади і відповідальність 50 на 50, при цьому Банкова публічно висловлює підтримку Яценюку.

Другий - "Народний фронт" бере на себе не тільки всі посади, але і всю відповідальність, при цьому фракція БПП гарантує підтримку кабмінівських ініціатив у сто голосів. І третій - Яценюк добровільно йде у відставку.

Під час обговорення більшість присутніх прийшли до висновку, що перший варіант не буде підтриманий фракцією БПП, до того ж Луценко заявив, що вважає відставку Яценюка найбільш прийнятним виходом з ситуації, що склалася.

Такі слова вивели голову Кабміну з себе. Почалася словесна перепалка, в ході якої Яценюк звинуватив Луценка в тому, що під час перебування головою МВС той нібито брав гроші у олігархів. На що Луценко парирував: коли він - один з лідерів опозиції - сидів у в'язниці, Яценюк нібито співпрацював з режимом Віктора Януковича. До бійки справа не дійшла тільки завдяки Ложкіну і Гройсману, які вчасно стримали Яценюка.

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...