Звинувачувати будуть українців: Терористи не збираються відводити озброєння, - ГУР

Тим часом для "переконання" міжнародного співтовариства в намірах виконати угоду, керівництво "ДНР ЛНР" виступило із заявою про готовність продовжити переговори з цього питання під час чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи 5 жовтня в Мінську.

В "ДНР" не збираються відводити озброєння. Фото: ua.korrespondent.net.

Російсько-терористичні війська затягують реалізацію Рамкової угоди про розведення сил на трьох ділянках лінії зіткнення в зоні АТО на Донбасі, щоб перекласти відповідальність за її зрив на українську сторону. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України в Facebook, передають Патріоти України.

Так, у Станиці Луганській передові підрозділи 11 стрілецького батальйону 2 окремої мотострілкової бригади (Луганськ) 2 армійського корпусу (Луганськ) ВС РФ на нові позиції не відводилися.

"З метою унеможливлення контролю силами АТО процесу відведення, на зазначеному напрямку розгорнуто комплекс радіоелектронної боротьби, який виконує завдання з протидії українським БПЛА.

Петрівське. Противник звинуватив сили АТО у порушенні режиму припинення вогню та повернув на позиції передові підрозділи 1 окремої мотострілецької бригади (Комсомольске) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ.
Золоте. Розведення підрозділів завершено. Водночас, командуванням 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ до кінця поточного тижня заборонено рух у районі пункту пропуску “Золоте”. Встановлено додаткові блокпости поблизу н.п.Молодіжне, Мар’ївка.
Для “переконання” міжнародної спільноти у намірах виконати угоду, керівництво “ДНР/ЛНР” виступило із заявою про готовність продовжити переговори з цього питання під час чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи 5 жовтня ц.р. у Мінську.

Противник продовжує порушувати режим припинення вогню.
На окремих напрямках здійснювались обстріли сил АТО зі стрілецької зброї (у т.ч. ручних та станкових гранатометів) та озброєння БМП.

Основні зусилля противника зосереджувались на:
підтриманні боєготовності військ. На полігонах “Шимшинівський” та “Успенський” представниками штабу 2 АК (Луганськ) ЗС РФ проведено перевірку готовності підрозділів 2 (Луганськ), 4 (Алчевськ), 7 (Брянка) окремих мотострілецьких бригад та 6 окремого мотострілецького полку (Стаханов) до бригадних/полкових тактичних навчань.

На полігоні “Кузнєцово-Михайлівка” командуванням 1 АК (Донецьк) ЗС РФ зосереджено декілька зведених тактичних груп. Склад угруповання та характер місцевості дозволяє проводити двостороннє тактичне навчання з форсуванням водної перешкоди;

посиленні передових підрозділів на напрямках:

Новоайдарський. У районі н.п.Раївка передові позиції 13 стрілецького батальйону 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ посилено мотострілецьким взводом;

Донецький, Маріупольський. Відмічено активізацію снайперських пар у районі н.п.Верхньоторецьке (ділянка відповідальності 11 окремого мотострілецького полку /Макіївка/ 1 АК /Донецьк/ ЗС РФ) та н.п.Октябр (ділянка відповідальності 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти /Новоазовськ/ 1 АК /Донецьк/ ЗС РФ).

Противником продовжується активне ведення розвідки сил АТО з використанням безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Зафіксовано п’ять тактичних БПЛА на Маріупольському, Волноваському та Сєверодонецькому напрямках.

Командування ЗС РФ продовжує перекидання особового складу та постачання матеріально-технічних засобів для забезпечення підпорядкованих з’єднань і частин 1 та 2 АК з території Росії до пунктів призначення:
Новоазовськ – два вантажні автомобілі та автобус з військовослужбовцями ЗС РФ;
Кутейникове – шість цистерн з дизельним паливом (300 тонн).

Протягом доби втрати противника склали двоє загиблих та троє поранених військовослужбовців зі складу підрозділів 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.

"Ми повинні розуміти": Ситуація на фронті патова, війська РФ будуть йти вперед, - Коваленко

четвер, 9 травень 2024, 9:57

Допомога від США, яка надходитиме в Україну, буде мати накопичувальний ефект. Ми не побачимо результату від надання цієї допомоги по всій лінії бойового зіткнення одразу. . Відбуватиметься поступове накопичування різної військової техніки, артилерії, ...

Особливий маневр? У ЗСУ розповіли про загадковий вихід російського корабля у море на тлі обстрілу України

четвер, 9 травень 2024, 9:55

Росія перед вчорашнім обстрілом України вивела у море два кораблі. Один з них випустив ракети по Україні, мета виходу іншого корабля - невідома, заявив речник Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону. "Вчора був вихід двох носі...