10 років каторги від Мугабе: "Ми витратили державні гроші на цих щурів, які називають себе спортсменами": Олімпійську збірну Зімбабве заарештували за відсутність медалей, - ЗМІ

Президент Мугабе назвав спортсменів своєї країни "туристами, які з'їздили до Бразилії" і пообіцяв стягнути з них витрачені гроші.

Олімпійська збірна Зімбабве. Фото: newsvyb.com.

Всю олімпійську збірну Зімбабве заарештували за відсутність медалей у Ріо, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Президент Зімбабве Роберт Мугабе доручив генеральному комісару поліції країни Августину Чічурі заарештувати членів олімпійської команди Зімбабве відразу після прибуття їх в міжнародний аеропорт Хараре 23 серпня.

Причиною стало те, що команда не привезла з Олімпіади в Ріо жодної нагороди,

У складі збірної був 31 спортсмен, і жоден з них не зміг показати результат вище 8 місця (Зімбабве була представлена в 7 видах спорту: стрільба з лука, легка атлетика, кінний спорт, футбол, веслування, стрільба і плавання).

Мугабе обурений таким виступом команди і має намір їх покарати ув'язненням.

"Ми витратили державні гроші на цих щурів, які називають себе спортсменами. Якщо ви не готові жертвувати собою і вигравати навіть 4-е, 5-е місця, як наші сусіди з Ботсвани, то чому ви їдете витрачати наші гроші», - обурився президент.

Він додав, що якби країна потребувала кого-небудь, хто б просто заспівав гімн і підняв прапор Зімбабве в Бразилії, то вони б відправили в Ріо "красивих дівчат і хлопців з університету Зімбабве".

Мугабе зазначив, що витрачені на поїздку в Ріо гроші можна було вкласти в будівництво шкіл і забезпечення кращого життя для населення країни.

«Ця ситуація нагадує імпотента, який одружений на 5 жінок. Я подбаю про те, щоб між спортсменами була розділена повна вартість поїздки, і вони повернуть її, навіть якщо це займе 10 років. Будемо вважати, що держава надала їм пільговий кредит, щоб відвідати Бразилію в якості туриста, так як в іншій якості вони не приносять користі», - сказав Мугабе.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...