15-річна мешканка Волновахи: "Хочу допомагати дітям і виховувати в них гідних громадян нашої країни"

На території Волноваського району учасниками "Ліги майбутніх поліцейських" вже стали 28 активних учнів з 9 шкіл, втому числі 15-річна Аня з Волновахи

Фото: donbass.ua

Мешканка Волновахи, 15-річна Анна Коштовна, була в числі засновників і перших учасників "Ліги майбутніх поліцейських", створеної поліцією Донеччини. Дівчина з упевненістю говорить, що Ліга круто змінила її життя. Саме завдяки знайомству з поліцейськими, які допомагають людям, Аня і вирішила стати "захисником в погонах". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на donbass.ua.

Дівчина живе разом з батьками. Мати працює диспетчером у Волновасі, а батько - водієм. До знайомства з діяльністю правоохоронців 15-річна учениця мріяла стати вихователькою в дитячому садку, а зараз захоплюється роботою і організованістю жінки-поліцейського і одночасно начальником ювенальної превенції Волноваського відділу поліції майором поліції Оксаною Божою. На запитання, ким ти хочеш стати, Аня відповіла: "Хочу бути як Оксана Анатоліївна, допомагати дітям і виховувати в них гідних громадян нашої країни".

Аня розповіла поліцейським, що вже 9 років займається вокалом і виступає в Волноваському ансамблі "Шарм". Учасниця Ліги вже встигла побувати в багатьох містах України: Києві, Вінниці, а також на західній Україні. 30 вересня дівчина відправляється до Грузії - в Тбілісі - на вокальний конкурс, де учасник Ліги буде з гордістю відстоювати честь рідної Волновахи і виступить з патріотичною піснею "Я люблю мою країну - Україну". Після повернення дівчина візьме участь у гала-концерті в честь дня народження Ліги, який відбудеться 8 жовтня в Краматорську і подарує всім слухачам запальну пісню.

Як повідомляє Волноваський відділ поліції в Донецькій області, сьогодні на території Волноваського району учасниками Ліги вже стали 28 активних учнів з 9 шкіл. З моменту створення молодіжної організації її учасники провели сотні заходів: лекції, бесіди, конференції, практичні заняття з різних тем, змагання та спартакіади, конкурси, екскурсії, флешмоби, які допомагають виховувати повагу до державності і формувати патріотичні якості у молоді. Крім того, ліговци допомагають підліткам боротися зі складними моментами в їх житті, адже хто, як не однолітки, краще розуміють один одного.

"Через військові дії в Донецькій області ми всіма силами намагаємося підтримати якомога більше діток. Відвернути їх від страху і зневіри, а також подарувати їм посмішки і віру в мирне, процвітаюче майбутнє", - розповіла Анна.

Остання згадка школярки досі викликає сльози на її очах. Це поїздка в сім'ю, яка живе у важких умовах. Аня та інші ліговци не могли повірити, що дитина в 4 роки, у якої мати зловживає спиртними напоями і майже не піклується про синочка, так по дорослому бачить життя.

Анна Коштовна згадує, що не хотіла йти від маленького Андрія, який міцно обіймав її і дивився в очі. "Такі моменти повинні наповнювати наше життя. І в майбутньому я зроблю все можливе, щоб в кожній родині був мир, турбота і любов. Може не всі зрозуміють, але для цього не потрібно мати багато грошей - головне мати велику душу і чисте серце" , - зізнається вона.

Буде не по кишені? Світова криза змінить ціни на шоколад в Україні - скільки коштуватиме

вівторок, 23 квітень 2024, 8:48

Світ зіткнувся з критичним дефіцитом какао через старіння дерев, розповсюдження хвороб і несприятливі кліматичні умови в Західній Африці - основному регіоні постачання. Ці умови вже призвели до різкого стрибка цін на какао на ф'ючерсних ринках. Так, в ...

Експерти прочитали по губах: Стало відомо, що каже Кріштіану Роналду перед своїм фірмовим ударом

вівторок, 23 квітень 2024, 8:30

Португальський уболівальник Густаво Мачадо, який вміє читати по губах, розшифрував слова, які форвард "Аль-Насра" Кріштіану Роналду говорить перед своїми фірмовими ударами зі штрафних. Виявилося, що 39-річний Кріштіану "накачує" себе мотиваційними пром...