$7 600 000 і життя десятків-сотень бійців не повернути: Міноборони приховує в Костянтинівці залишки розкраденого мобільного госпіталю, подарованого США - ЗМІ (фото)

Головний хірург міноборони Ігор Хоменко обіцяв, що протягом місяця госпіталь почне працювати в зоні бойових дій. Однак, на передову госпіталь так і не потрапив.

Госпіталь, подарований американцями на 2/3 розкрадений. Фото:http://www.informator.news/У 2015-му році американці подарували армії України унікальний госпіталь вартістю $7 600 000. Повністю автономний, обладнаний за останнім словом техніки військово-польовий госпіталь. Про це пише Максим Іваніщев на сайті Інформатор, передають Патріоти України.

Мобільний госпіталь можна розвернути в будь-якому місці, буквально у чистому полі. У нього свої генератори, системи очищення води і системи виробництва кисню для реанімації. У комплект входили всі необхідні медикаменти і препарати, а також унікальне обладнання: портативні УЗД і рентген апарати, портативні системи біохімічного та клінічного аналізу крові та багато іншого.

Все перераховане вище дозволяло приймати 120 поранених в день, і проводити більше п'яти складних операцій щодня. Також американці провели тренінги для українських парамедиків, навчивши їх працювати на новітньому обладнанні.

Головний хірург міністерства оборони Ігор Хоменко обіцяв, що протягом місяця госпіталь почне працювати в зоні бойових дій. Однак, на передову госпіталь так і не потрапив. Він був розміщений в 85 км від передової в Слав-курорті, і використовувався тупо як медпункт. Дороге обладнання не використовувалася, а медикаменти зберігалися в неопалюваних приміщеннях при морозах нижче -20 градусів, і стали непридатними.

У березні 2016 журналісти "Слідство.Інфо" написали запити в міністерство оборони з проханням показати диво-госпіталь. Природно госпіталь ніхто не показав, більш того його терміново перевезли до Костянтинівки. Де він і перебуває по сьогоднішній день в неробочому стані. За інформацією журналіста Олександра Курбатова госпіталь розкрадений на 2/3, тобто вкрадено медикаментів і обладнання на $5 000 000.

Більше половини непоправних втрат - "200-і", відбувається через несвоєчасне або некваліфіковане надання медичної допомоги. А в цей час безцінний подарунок США не те що не використовується, а фактично знищений.

В Україні скасовують податки на ввезення генераторів та компонентів міні-СЕС - повний список обладнання

четвер, 18 липень 2024, 15:30

В Україні ухвалили закони про звільнення від мита та ПДВ на ввезення енергетичного обладнання та оборонних товарів, що зміцнить енергетичну та оборонну спроможність країни. Пільги поширюються на електрогенератори, інвертори, літій-іонні акумулятори, за...

Збільшення акцизів, це тільки "квіточки": Влада готує великий пакет збільшення податків - ЗМІ

четвер, 18 липень 2024, 14:50

З кишень українців планують викачати додатково 140 млрд грн. Ініціативу по збору хейту українців делегували уряду. Кабінет міністрів готує законопроєкт про підвищення ставок військового збору, передають Патріоти України з посиланням на< "Економічна пра...