75-річний опозиціонер втік до України з Росії і попросив політичного притулку

Російський пенсіонер пояснив, що перейшов через українсько-російський кордон "городами".

Володимир Іонов має намір просити в Україні політичного притулку.Фото:vsviti.com.ua

75-річного пенсіонера Володимира Іонова звинувачували в неодноразовому порушенні вимог антимітингового законодавства за статтею 212.1 КК РФ. Йому загрожувало покарання до п'яти років позбавлення волі. За цією ж статтею на 3 роки був засуджений Ільдар Дадін.

Вирок Володимиру Іонову повинні були оголосити 16 грудня, але засідання перенесли через стан здоров'я підсудного. Про це йдеться у матеріалі на сайті Открытая Россия, передають Патріоти України.

У записі Грані.ру на Facebook з'явилося коротке інтерв'ю Володимира Іонова:

"Вчера я вместе любимой женщиной пересек границу Украины в районе Белгорода, и на машине мы приехали в Харьков. Здоровье позволило огородами перейти через границу. Теперь собираюсь здесь легализоваться, у меня нет заграничного паспорта.

Для начала собираюсь оставаться в Харькове, а там будет видно. Здесь у нас есть друзья, которые нам помогают. В Украину мы уехали потому, что, во-первых, хочется подышать воздухом свободы. Люди здесь не спрашивают “Кто вместо Порошенко?”, а там меня достали вопросами “Кто вместо Путина?”. <…>

Сейчас мне хотелось бы избежать тюрьмы. Когда я был один, мне было совершенно все равно. <…> Теперь я не один, с любимой женщиной, у нее конституция гораздо тоньше, чем моя.

Из чувства заботы и любви к ней я принял такое решение. Думаю, что я уехал не навсегда. Моя родина — Россия, и думаю, что здесь скоро произойдут серьезные изменения».

Іонов багато разів влаштовував одиночні пікети. За законом такі акції узгодження не вимагають, але правоохоронні органи давно освоїли технологію перетворення одиночного пікету в "масовий захід": провокатор стає поруч з пікетувальниками, і з цього моменту пікет вже не вважається одиночним.

Пропонуємол підбірку світлин одиночних протестів Володимира Іонова.

"Шановні твіттеряни, на зв'язку з вами ху*сос": Українське ЗМІ потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:43

Євген Клопотенко оприлюднив у мережі скриншоти листування з нібито редактором видання "Заборона", який пропонував йому співпрацю. Начебто помилившись з чатом, так званий представник медіа обізвав шеф-кухаря нецензурними словами, і відповідь з боку кулі...

"Є чіткі правила, вони дещо змінилися": В Міноборони заявили, що не всі держслужбовці матимуть бронювання

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:54

Державні службовці, які є військовозобов’язаними і не мають бронювання, підлягають мобілізації на загальних підставах. Про це сказав речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. "Йдеться про те, що ці люди також н...