І це тільки за тиждень: Троє росіян втекли до України

Троє громадян Росії - 45, 38 та 27 років - попросили статус біженців у співробітників Державної прикордонної служби України.

Прикордонники повідомили про трьох біженців з РФ. Фото: РБК.

За минулий тиждень троє громадян Росії попросили статус біженця в Україні через переслідуванні в РФ. Про це повідомила Держприкордонслужба України, передають Патріоти України.

"Тільки протягом минулого тижня на державному кордоні троє громадян Росії - 45, 38 та 27 років - попросили статус біженців у співробітників Державної прикордонної служби України. Їх переслідували у Російській Федерації", — йдеться у повідомленні.

Один із них прибув у суботу вранці у пункт пропуску "Київ-пасажирський". Під час оформлення звернувся про визнання його біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту. Він брав участь у мітингах проти корупції та за російську опозицію. Зокрема за Олексія Навального.

Ще один росіянин попросив статус біженця у минулу середу. На тому ж пункті пропуску. Розповів, що змушений тікати та просити притулку в Україні теж у зв'язку з його переслідуванням правоохоронними органами Росії за участь в акціях проти російської влади.

Третій звернувся в одному з пунктів пропуску на Чернігівщині у минулий вівторок. Працівники Держприкордонслужби направили їх до управління Державної міграційної служби України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...