77-річна Анастасія Дойникова з Полтавщини готується підкорити Еверест (відео)

Пенсіонерка з Миргорода займається спортом, щоб підкорити найвищу гору на Землі.

Свій 75-річний ювілей Анастасія Дойникова відзначила на вершині Казбеку. Фото: KP.UA.

Анастасія Дойникова з Миргорода, якій нещодавно виповнилося 77 років, щодня витрачає годину на спорт, щоб підкорити найвищу гору планети. За плечима пенсіонерки вже кілька найвищих точок Землі. У 70 років жінка підкорила Ельбрус, а в 75 років - Казбек, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Посилено займатися спортом Анастасія Йосипівна початку на пенсії. За її словами, саме тоді почалося її туристичне життя.

Мешканка Миргорода обожнює кататися на роликах. Вона освоїла цю навичку 15 років тому, коли їй було 62 роки.

Друзі Анастасії Дойникової розповіли, що жінка завжди любила спорт. "Після прополки буряків автобус приїжджав, і ми всі застрибували в нього. А Йосипівна передавала сапу в автобус і бігла сама за ним 26 кілометрів", - розповіла подруга спортсменки Любов Шаповалова.

У 80 років альпіністка мріє підкорити найвищу точку Землі - гору Еверест. Заради втілення мрії вона регулярно тренується. Щодня на спорт Анастасія Йосипівна витрачає годину.

Яке покарання чекає на чоловіків за кордоном, які не оновили дані у ТЦК - пояснення юриста

субота, 27 липень 2024, 10:22

Військовозобов'язані українці, які перебувають за кордоном і не оновили свої військово-облікові дані, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності. Їм загрожує штраф, згідно з санкцією статті 210 КУпАП - 17 000- 25 500 грн. Про це розпов...

Нова небезпека! На Одещині каракурт відправив до реанімації чоловіка - сироватки в лікарні не виявилося

субота, 27 липень 2024, 9:59

На Одещині зафіксували перший укус павука-каракурта. Постраждав чоловік, його відправили до Болградської лікарні. Про це повідомляє місцеве видання "Махала", передають Патріоти України. Зазначається, що по допомогу до медиків звернувся чоловік. Він роз...