82% відсотка росіян мають "ген ожиріння", - дослідження

Особливий варіант гену апетиту FTO робить жителів РФ схильними до набору зайвої ваги і розвитку ожиріння.

Ожиріння у росіян закладено на генетичному рівні. Фото: ТАСС.

Наукове дослідження показало, що у 82% росіян є ген, який сприяє набору зайвої ваги. Ген, який відповідає за накопичення жиру, виявили у 59% чоловіків і 41% жінок. Виявити ген FTO вдалося при дослідженні двох тисяч осіб у віці від 20 до 45 років, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Повідомляється, що люди з даним геном схильні до швидкого набору ваги, ожиріння і можуть страждати діабетом другого типу. Вже доведено, що ризик ожиріння в цьому випадку майже в два рази вищий.

Ген апетиту FTO, один з перших і найбільш відомих кандидатів на роль "гена ожиріння", був відкритий британськими генетиками майже 10 років тому, в кінці 2007 року, в ході одного з перших проектів з масового порівняння геномів жителів Європи.

Пізніше вчені з'ясували, що схильність до ожиріння визначають не тільки мутації в FTO, але і те, як він взаємодіє з сусідніми ділянками ДНК, а також безліч інших генів, які в рівній мірі претендують на роль головного регулятора маси тіла людини.

Щось не поділили: У Дніпрі сталася стрілянина між дівчатами на вулиці

понеділок, 29 квітень 2024, 17:17

У Дніпрі біля кафе в одному з районів міста неповнолітня дівчина вистрілила в іншу з предмету, схожого на пістолет. Про це повідомили на сторінці у Facebook поліції Дніпропетровщини, передають Патріоти України. "Біля одного з кафе в Амур-Нижньодніпровс...

Бережіть голови! Сильна магнітна буря тероризуватиме українців протягом кількох днів

понеділок, 29 квітень 2024, 16:56

Квітневі магнітні бурі поволі перейдуть у травневі - магнітосфера Землі буде доволі неспокійною, передають Патріоти України. Як повідомляє «ТСН», 29 квітня очікується сонячна активність з К-індексом 5 (червоний рівень), що відповідає сильній бурі, здат...