9-річна україночка встановила рекорд, завоювавши одразу три титули на конкурсі краси (фото)

Причому після нагородження старша учасниця ледь не вкрала в українки корону Queen of the Universe.

Єлизавета Гребініченко. Фото:ТСН

У травні 2018 року 9-річна українка Єлизавета Гребініченко стала призеркою міжнародного конкурсу краси Little Miss Universe, який відбувся у Туреччині. І вперше за більше ніж десятирічну історію конкурсу українська дівчинка взяла одразу три нагороди – Міс Мода (Miss Fashion), Міс Європа (Miss Europe) і гран-прі конкурсу – Королева Всесвіту (Queen of the Universe).

Останній титул, окрім головної нагороди конкурсу, є найбільш бажаним. За нього змагалися учасниці усіх вікових груп, але отримала саме маленька українка Єлизавета. Сайт ТСН поспілкувався з мамою Лізи Діаною Мончаковською, передають Патріоти України.

Жінка привідкрила залаштунки конкурсу краси та розповіла, як її дитина поєднує навчання з участю у конкурсах та роботою моделі.

- Розкажіть про нагороду Королева Всесвіту. Це вперше маленька українка отримує такий гучний титул?

- На цей титул полювали дорослі дівчата. У нас навіть стався такий курйозний випадок, трохи неприємний. Коли Ліза завоювала Queen of the Universe, до неї підійшла одна з учасниць зі старшої категорії, їй трохи більше 20 років, і попросила сфотографуватися у короні і стрічці.

Після цього вона виставила це фото на своєму сайті, нібито це вона виграла цей титул. Тоді розгорівся величезний скандал. Ту дівчину дискваліфікували і навіть забрали титул, який присудили до цього.

Єлизавета з мамою ДІаною

- Цей титул був гран-прі конкурсу?

- На конкурсі ще є Золота корона Little Miss Universe, яку взяла дівчина з В'єтнаму. Це вже супер гран-прі. Ця перехідна корона з метеликом є головною нагородою конкурсу. У період між конкурсами вона зберігається у сейфі, її дістають тільки для церемонії нагородження.

- Окрім титулу Королеви Всесвіту, Ліза отримала ще дві корони.

- Так. Ще Miss Fashion і Miss Europe. І за всі 13 років історії конкурсу наша Єлизавета – єдина учасниця, яка взяла одразу три титули. Більше двох титулів ніхто ніколи не брав.

- Розкажіть, як відбувався конкурс? Де проходив?

- Конкурс проходив у 5-зірковому готелі в Анталії у місті Кемер. Все було організовано на високому рівні, дуже шикарно. Робота команди була дуже чіткою. Протягом тижня відбулося багато заходів - це і маскарад, і фотосесія у національних костюмах. Була етно-паті, на якій учасниці від кожної країни накривали столи з національними блюдами й обмінювалися подарунками.

- Скидається на дуже напружений графік. Чи був у вас час на відпочинок?

- Ми були постійно чимось зайняті. Деякі зйомки були і на сьому ранку. А найголовніший захід, гала-шоу, тривало до другої години ночі. Звичайно, що для дітей це було важко, але вони впоралися.

- А який захід на конкурсі вразив найбільше?

- Все було таким яскравим і різним, що складно обрати щось одне. Весело було під час маскараду. Коли всі учасники заходу вийшли в сукнях і масках, ми просто перестали один одного пізнавати, плутали учасниць конкурсу з національними директорами і мамами. Всі були дуже ошатні, була фотосесія, пустили дим. Такий собі бал-маскарад.

- У Лізи були такі шикарні сукні. Ви купували готові чи шили за своїми ескізами?

- Частину суконь ми шили, якісь у нас уже були, а деякі нам робили дизайнери.

- Як довго готувалися?

- Знаєте, люди готуються роками, а ми зібралися за два тижні. У нас не було часу, ми в останній момент ухвалили рішення, що ми їдемо.

- Що було найбільш складним під час підготовки?

- Дуже складно було просто встигнути у терміни – зі всіма костюмами, репетиціями... Але ми впоралися.

- Скільки коштів витратили на підготовку і поїздку? Ви ж самі оплачували дорогу?

- Так, ми сплачували за білети й участь, але зараз складно назвати якусь загальну суму.

- Це вже не перший конкурс для Лізи. Як давно вона бере участь у таких заходах?

- Наша кар'єра, якщо так можна сказати, почалася кілька років тому. А взагалі Ліза з трьох років займається моделінгом. Вона модель, фотомодель. Брала участь в Ukrainian Fashion Week, знімалася для міжнародних та українських журналів.

- Це була ваша ідея привести дитину у модельний бізнес?

- Я помітила, що їй дуже подобається бути в кадрі і позувати. Ми вирішили спробувати. У неї це почало виходити, її почали запрошувати.

- А з чого ви почали?

- Ми почали з агентства, з яким підписали контракт і подовжували кожного року. А конкурси краси у нас почалися два роки тому. Нас запросили на "Міні Принцеса Київ", а потім і на "Міні Принцеса Україна".

На Fashion Elle вона взяла гран-прі. На Mini Top Model International Єлизавета взяла одразу дві номінації, після чого її запросили на конкурс до Італії, де вона взяла титул Міс Перлина Адріатики (Miss Perl of Adriatika). Також Єлизавету запрошують до складу журі дитячих конкурсів краси.

- А як Ліза дає цьому раду? По суті, дитина працює вже з трьох років. Це доволі серйозне психологічне навантаження. Як вона все це переживає?

- Нормально. Вона роботяжка, дуже відповідальна. Вона дуже любить працювати і дуже добре дає цьому раду. Їй дуже подобається. Крім того, ми ще займаємося бальними танцями, а там навантаження не менше. Там турніри проходять точно так само, як і конкурси краси. Тому ми вже загартовані.

- А як ви всюди встигаєте? Як поєднуєте з навчанням?

- Як правило, всі конкурси краси проходять у період весна-літо. Турніри з бальних танців – осінь-зима. Якось стараємося поєднувати.

- Діана, ви також дуже гарна жінка. Ви самі ніколи не думали взяти участь у конкурсі краси?

- Знаєте, не думала про це. Мене запрошували, але я поки що не наважилася.

- А чим ви займаєтесь? Як поєднуєте роботу з підготовкою дочки до конкурсів?

- Я наразі працюю імпресаріо своєї дитини.

- Ця робота приносить щось, окрім титулів і корон? Чи є грошові призи або сертифікати? Що дають перемоги у таких конкурсах?

- Після перемоги у Mini Top Model International був сертифікат на участь у конкурсі в Італії. Потім були подарункові фотосесії. Оскільки це діти, то грошових призів немає. Це робиться для того, щоб уникнути випадків експлуатації дитячої праці. Проте іноді дизайнери заохочують грошовими призами діток, які беруть участь в їхніх показах. Поки що ж це, я вважаю, досвід і напрацювання на майбутнє.

- А яке майбутнє ви бачите для Лізи?

- Час покаже, але вона дуже хоче стати відомою моделлю таких будинків моди, як Dior, Chanel тощо. Тому зараз нам потрібно набратися досвіду, щоб потім досягти своїх цілей.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...