"А был ли мальчик?": У МВС уже не впевнені, що поліцейський кричав "Ложись, Бандера"

Директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко вважає, що вигук перекриває "какофонія різних звуків", тому його важко розчути.

Сутичка поліції із активістами. Фото: соцмережі.

В Міністерстві внутрішніх справ України раптом засумнівались, що спецпризначенець під час затримання активістів біля Подільського райвідділу поліції Києва 9 лютого кричав "Лягай, Бандеро!". Кажуть, що на записі чутно "какофонію звуків", передають Патріоти України.

Для точного визначення цього потрібно провести відповідне дослідження, повідомив радник міністра МВС та очільник координаційного штабу МВС Іван Стойко під час брифінгу. Радник Авакова засудив вигук, однак заговорив про "якісь накладки на звук".

"Моє особисте ставлення – вкрай негативне. Я вважаю, що так людина, якщо вона кричала, якщо там немає, скажімо, якихось накладок на звук, – якщо вона вигукувала: "Лягай, Бандеро!", то вона взагалі не має права працювати в правоохоронних органах. Це негідник", – пояснив він.

Директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко вважає, що вигук перекриває "какофонія різних звуків", тому його важко розчути. "Я кілька разів вслуховувався. Вигук, якщо він і є, він є у какофонії різних звуків. Тобто для того, щоб його встановити, що людина це кричала, треба якесь дослідження більш-менш ґрунтовне провести", – наголосив речник МВС.

Однак у МВС не заперечують, що такий вигук був. Так, керівник поліції Києва Андрій Крищенко сказав, що просить вибачення за правоохоронця, який вигукнув "Лягай, Бандеро" під час затримання учасників акції праворадикалів біля Подільського райвідділку поліції Києва.

Дивіться відео сутичок під Подільським райвідділом поліції в Києві:

Джерело: 24 канал

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...