"А в какую войну он воевал?": Онука героя Другої світової відмовилася хоронити діда, останки якого знайшли слідопити

Жительку Ростова-на-Дону - представницю "дедываевального" покоління - аж ніяк не схвилював факт, що її діда Івана Зіновійовича Слабунова, радянського солдата, який загинув в 1943 році від вибуху німецької гранати, знайдено.

Івана Зіновійовича Слабунова вдома ніхто не чекав. Фото: ВКонтакте.

Співробітники російського пошукового загону "Міус-фронт" виявили останки радянського солдата Івана Слабунова, який загинув у 1943 році. Однак його рідна внучка, яка живе в Ростові-на-Дону, без ентузіазму сприйняла цю звістку, повідомили слідопити на своїй сторінці в соцмережі "ВКонтакте", передають Патріоти України.

"Ми знайшли не тільки солдата Івана Слабунова, стрілка комендантського взводу 869-го полку 271-ї шахтарської Горлівської дивізії. Ми знайшли і його внучку. Без особливого ентузіазму і радості сприйняла вона новина про її рідного дідуся. Запитала лише байдужим голосом, в яку війну він загинув? І на секунду стривожилася: "Ви ж не збираєтеся привезти мені останки діда додому? Я не знаю, що з ними робити! "Ось так Іван Зіновійович Слабунов повернувся додому. А вдома його вже ніхто не чекає", - сказано на сторінці загону.

Учасники пошукової експедиції встановили, що Слабунов загинув 19 серпня 1943 року в рукопашному бою від вибуху німецької гранати.

"Дружина Івана Зіновійовича поки була жива, писала запити до військкомату. Все чекала чоловіка з війни. Але відповіді були однакові - пропав безвісти в серпні 1943-го. Вона сперечалася з військкомами, говорила:" Не може бути. 26 серпня 1943 року я одержала від нього останній лист ". Насправді ж, як нам вдалося встановити, лист прийшов уже після загибелі Слабунова", - розповіли дослідники історії.

Не привід для "побєдобєсія": Історик пояснив, чому світ не святкує 9 травня

четвер, 9 травень 2024, 14:50

Великою Вітчизняною війну назвали тоді, коли Німеччина напала на Радянський Союз. У межах великої Другої Світової війни, яка почалася 1 вересня 1939 року з нападу гітлерівської Німеччини та сталінської Росії на Польщу, розпочалася Друга Світова війна, ...

Оце так! Росіяни зніматимуть "Орел і Решка" в окупованому Маріуполі - українська продюсерка пригрозила судом

четвер, 9 травень 2024, 14:44

Путіністка Анастасія Івлєєва, яка з 2017 року була ведучою українського російськомовного шоу "Орел і Решка", анонсувала зйомки проєкту на окупованих Росією українських територіях. Про це повідомляє російський телеграм-канал "Можем объяснить". Скандальн...