А зарплати підвищать? В Україні частину медпослуг хочуть зробити платними

Втім, платити за них доводиться й нині, хіба що менше.

Ілюстрація: ЖЖМіністерство охорони здоров'я хоче створити єдиний державний пакет безплатних медпослуг, а всі інші зробити платними Про це йдеться у проекті концепції реформування системи охорони здоров'я, оприлюдненому на офіційному сайті, повідомляють Патріоти України.

Цей гарантований пакет медпослуг поширюватиметься на всіх громадян держави та передбачає первинну меддопомогу, екстрену медичну допомогу (і в стаціонарі), основні види амбулаторних послуг за направленням лікаря первинної ланки, основні види планової стаціонарної медичної допомоги за направленням лікаря первинної ланки або лікаря-фахівця.

Крім того, держпакет буде покриватиме ліки, а також основні лікарські засоби, що використовуються в стаціонарному лікуванні, пріоритетом будуть ліки, які призначають лікарі первинної ланки й фахівці амбулаторного рівня.

Згідно з проектом концепції, обсяг фінансування гарантованого держпакету медпослуг буде динамічною величиною та щорічно затверджуватиметься парламентом.

Медпослуги, що не входять у гарантований держпакет, будуть оплачуватись пацієнтом частково або повністю. Це - послуги лікарів без направлення, деякі діагностичні та лікувальні послуги. Для того, щоб регулювати все це планують створити Нацагентство з фінансування охорони здоров'я.

Футболіст Динамо потоваришував... з російським гравцем (фото)

середа, 1 травень 2024, 19:15

Польський легіонер грецького ПАОКа Томаш Кендзера, права на якого належать київському Динамо, потоваришував із російським гравцем команди із Салонік Магомедом Оздоєвим, передають Патріоти України. Кендзьора опублікував в Instagram спільне фото з Оздоєв...

"Це питання добре досліджене": Вчений пояснив, чи впливає війна на гени людини

середа, 1 травень 2024, 18:50

Гени людини не змінюються під впливом певних обставин. Проте є те, що може привести генетику до сучасних умов - це селекція. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів відомий генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда, передають...