Агент "Вероніка" - у куратора з "органів" був вибагливий смак: Ігуменя найбільшого в Росії жіночого монастиря працювала на КДБ

Причетність матінки Сергії до КДБ і комерційна діяльність цього духовного закладу можуть бути взаємопов'язані.

Ігуменя Сергія. Фото: скріншот з відео.

Ім'я ігумені російського Свято-Троїце-Серафимо-Дівеєвського монастиря Сергії виявилося в архівах Комітету держбезпеки (КДБ), який розсекретила Латвія. Відповідну картку виявили журналісти видання KozaPress, з'ясувавши, що настоятелька монастиря в миру носить ім'я Олександра Георгіївна Конкова, передають Патріоти України.
"Згідно з даними синодального відділу у справах монастирів і чернецтва РПЦ, ігуменя Сергія - вона ж Олександра Георгіївна Конкова - народилася під Москвою. У 1981 році вступила в Ризький монастир, де через рік була пострижена. Проходила послух благочинної в скиту Ризької обителі", - йдеться в повідомленні.

Як стало відомо, особу з такими даними було завербовано як агента КДБ в лютому 1987 року під псевдонімом Вероніка. Редактор і засновник видання Ірина Славіна розповіла в коментарі Ехо Москви, що в цей монастир щорічно стікається маса паломників. На її думку, причетність матінки Сергії до КДБ і комерційна діяльність цього духовного закладу - взаємопов'язані.

"Це наша історія. Крім того, багато розмов ходило про причетність патріарха до КДБ, але не було конкретних доказів. Сьогодні ми бачимо на прикладі досить дрібних ієрархів РПЦ, що це все, звичайно, може бути правдою", - сказала вона.

Серафимо-Дівєєвський монастир знаходиться в Нижньогородській області Росії. Це православний жіночий монастир Російської православної церкви. Вважається Помісними Православними Церквами як четвертий (після Іверії, Афона і Києво-Печерської лаври) земним Уділом Пресвятої Богородиці.

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...