Airbus: Перший в світі літак, виготовлений на 3D-принтері, піднявся в повітря (фото)

Що значить 21 століття. Що не день - нові технічні рішення. Цікаво жити!

Перший в світі безпілотник, виготовлений на 3D-принтері. Фото: ituniverce.comAirbus запустив в небо безпілотний літак, майже всі деталі якого були зроблені за допомогою 3D-принтера, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Виробництво повітряного судна під назвою Thor зайняло один місяць. Його зробили з поліаміду в науковій лабораторії Airbus в Гамбурзі. Єдиними елементами безпілотника, що не були виготовлені за допомогою 3D-друку, стали два електричних пропелера і система дистанційного керування.

Свій перший політ Thor, що має довжину майже 4 метри і аналогічний розмах крил, скоїв з Гамбурга на завод Airbus в Штаде, пролетівши близько 40 км. Всього Airbus планує провести кілька десятків таких літальних апаратів. Вони будуть використовуватися для вивчення можливостей 3D-друку в авіабудуванні, а також відпрацювання інноваційних рішень, що стосуються різних форм планера, крила і інших елементів конструкції.

Thor складається з 50 окремих частин, зроблених на 3D-принтері, оскільки головним завданням першого етапу проекту було вивчення різних варіантів силової конструкції фюзеляжу.

самолет

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...

Став героєм своєї команди: Український воротар забив неймовірний гол ударом через усе поле (відео)

субота, 4 травень 2024, 22:55

У рамках молодіжної першості ліги штату Паранаенсе місцевий Атлетіко Паранаенсе U-20 переграв однолітків із Парани (3:2). У складі Атлетіко всю гру відіграв український голкіпер Максим Воронов, передають Патріоти України. Воротар став героєм своєї кома...