Скандальна угода у стадії реалізації: Аваков розповів, коли його відомства отримають вертольоти Airbus

Сполучені Штати та українські дипломати піддали нищівній критиці багатомільярдну угоду імпульсивного міністра, котра ігнорує стратегічних партнерів заради сумнівної користі "лівих" компаній.

Ілюстрація:Сегодня

Три вертольоти для Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України та один для Національної гвардії України від компанії Airbus Helicopters надійдуть в рамках українсько-французького контракту до кінця 2018 року. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, зазначають Патріоти України.

Аваков розповів, що в цьому році на потреби підрозділів МВС надійдуть перші чотири вертольоти від французької компанії Airbus Helicopters. За його словами, три з них будуть працювати в підрозділах ДСНС – це вертоліт з необхідним обладнанням для аеромедичної евакуації, аварійно-рятувальних та протипожежних цілей. Ще один вертоліт Н-225 надійде в авіапідрозділи Нацгвардії України.

"У Ніжині буде розташований сервісний центр системи авіаційної безпеки МВС. Це будуть вертольоти для служби з надзвичайних ситуацій, прикордонників, Нацгвардії і поліції. Вони оснащені всіма видами спецтехніки, системами відеоспостереження, можливостями для десантування та ін. Це новий рівень професійної якості нашої роботи, коли трапляється щось, що потребує концентрації, всі вертолітні сили МВС будуть спрямовані в одне місце ... Ми переходимо в світ нових технологій", - зазначив міністр.

У ДСНС розраховують, що після розширення вертолітного парку рятувальники зможуть нести посилену службу на півдні України і виконувати пошукові операції на морі.

Для сервісного обслуговування вертольотів Airbus Helicopters побудують чотири ангара. Для нових вертольотів почали готувати льотний склад, який пройде навчання у Франції.

Які вертольоти отримає Україна

Вертольоти французького виробництва допомагатимуть нести службу Держслужбі з надзвичайних ситуацій, Нацгвардії, Нацполіціі і Держприкордонслужбі. МВС планує отримати вертольоти трьох моделей - Н145, Н125 і Н225:

"Н125 - перевершує інші одномоторні вертольоти по продуктивності і універсальності, не вимагає високого рівня обслуговування і демонструє високі показники роботи на високогір'ї.

Н145 - має високу ступінь експлуатаційної готовності та гнучкості, особливо в умовах жаркого клімату і на високогір'ї.

Н225 - володіє найвищими в галузі характеристиками швидкості, дальності польоту, завантаження і надійності в категорії 11-тонних дводвигунових машин", - дані прес-служби МВС України.

Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть: рятувальні операції, підтримання громадського порядку, кримінальні розслідування, антитерористичні і спеціальні місії, охорона державного кордону і безпеку на дорогах.

Джерело: Сегодня

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...