Дункан Маклауд поспішає на допомогу? Ахметов найняв охорону з Шотландії для меткомбіната в Макіївці

Угода з безстрашними, можливо навіть безсмертними горцями, котрі наважилися сунутися в «ЛДНР» повинна діяти до кінця 2016 року.

ВАТ "Макіївський металургійний комбінат". Фото: ru.wikipedia.orgВАТ "Макіївський металургійний комбінат" 12 липня за результатами тендеру замовило компанії "Чайлдвол системз ЛП" (Шотландія) послуги у сфері оборони за 2,28 млн грн. Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", інформують Патріоти України.

Комбінат і його службовців охороняти збираються до кінця року. Працівники підрядника повинні бути молодше 45 років, мати представницький зовнішній вигляд, медичну підготовку, відмінні навички поводження з вогнепальною зброєю та роботи з приладами сигналізації, володіти прийомами рукопашного бою. Зазначено, що "перевага надається особам, які пройшли службу в лавах Збройних Сил України, легітимізованих добровольчих батальйонів та інших законних військових формуваннях".

Шотландська "Childwall Systems L. P." була створена в грудні 2013 року. За даними британського реєстру, фірма діє, проте в одному з документів йдеться про припинення партнерства в липні 2015 року. Цей документ запевнила лондонська компанія "Appleton Company Services Limited", яка надає послуги з реєстрації офшорів. За адресою фірми-переможця – Summit House 4-5 Mitchell Street Edinburgh EH6 7BD – зареєстровано 234 компанії. В протоколі розкриття вона вказала номер телефону + 44 845 711 4141, який належить вокзалу Ватерлоо в Лондоні.

На торгах представляв фірму Ст. Султонов. Єдиним конкурентом було київське ТОВ "Укрбудпроэктконсалт" Надії Мингалеевой з Кам'янського та Євгена Каширіна з Луганська. Останній є співзасновником ГО "Громадська ініціатива Луганщини". Мінгальова в 2010 році висувалася Дніпродзержинський міськради від "Фронту змін". Нагадаємо, "Макіївський металургійний комбінат", що знаходиться на окупованій території, на 61% належить державі. Ще 16% ПАТ "Краснодонвугілля" групи "Метінвест" Ріната Ахметова.

Фініш? Ломаченко задумався над завершенням кар'єри

вівторок, 7 травень 2024, 1:45

Український боксер Василь Ломаченко (18-0, 9 КО) готовий завершити свою професійну кар'єру. Про це 36-річний спортсмен розповів у коментарі Fox Sports, передають Патріоти України. Наступний бій українець проведе за титул IBF у легкій вазі проти австрал...

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...