Активістів Майдану розстрілювали з автоматів київської роти "Беркуту"

Автомат, з якого були випущені кулі, було знайдено у розрізаному вигляді у серпні 2015 разом з іншою зброєю у водоймі в Голосіївському районі Києва. Щодо "беркутівця", якому належала зброя, то він знаходиться в розшуку і перебуває за межами України.

Ілюстрація:iPress.ua

Кульові поранення, які отримали учасники Революції гідності на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року під час протистоянь, були здійснені за допомогою штатної зброї спецпризначенця київської роти "Беркуту". Про це пише УНІАН, інформують Патріоти України.

Це з’ясувалося сьогодні під час допиту потерпілого Петра Ковальчука та вивчення матеріалів досудового слідства на засіданні Святошинського районного суду Києва з розгляду кримінального провадження проти п’ятьох колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут", обвинувачених у розстрілі активістів Революції гідності.

На засіданні було встановлено, що потерпілий Ковальчук з Івано-Франківська отримав сліпе вогнепальне поранення в грудну клітку близько 9.30 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській біля Міжнародного центру культури та мистецтв.

Згодом медики вилучили кулю з його тіла під час операції. Слідство встановило, що ця куля була випущена зі штатної зброї — автомат Калашникова калібру 7,62 мм — що була закріплена за одним із представників київської роти "Беркуту".

Саме цей автомат було знайдено у розрізаному вигляді у серпні 2015 року разом з іншою зброєю у водоймі в Голосіївському районі Києва.

Щодо самого беркутівця, якому належала зброя, то нині він знаходиться в розшуку і перебуває за межами України.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...