Альтернативні технології: У Великобританії запустили найбільшу в світі льодову електростанцію

​Нова кріогенна електростанція побудована поблизу існуючої електростанції в Пілсворті, яка працює на метані, що надходить з міських звалищ.

У Великобританії запрацювала найбільша в світі льодова електростанція. Фото: Highview.

У Манчестері на півночі Англії запрацювала найбільша в світі кріогенна електростанція, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відзначається, що вона заснована на принципі використання дешевої електроенергії в нічні години для скраплення повітря, яке зберігається в кріогенних танках, а потім нагрівається і розширюється, надходячи в турбіни і виробляючи електроенергію, що поставляється в мережу.

Це пілотний проект, розрахований на подальше розширення. Потужність кріогенної електростанції (КЕС) становить 5 МВт, що достатньо для постачання 5 тисяч сімей протягом трьох годин.

Компанія, що побудувала цю КЕС, Highview Power Storage, стверджує, що подібна схема генерації електроенергії легко масштабується і використовується поряд з альтернативними джерелами енергії, особливо сонячної і вітрової енергетики.

У 2015 році альтернативна енергетика поставляла майже 25% споживаної в Британії електроенергії.

Однак сонячні і вітрові енергоустановки виробляють енергію нерівномірно, і проблема консервації та зберігання такої енергії стоїть дуже гостро. Нова КЕС є одним з можливих варіантів її вирішення.

Нова КЕС побудована поблизу існуючої електростанції в Пілсворті, яка працює на метані, що надходить з міських звалищ. Турбіни цієї електростанції використовуються для вироблення електроенергії, що йде на скраплення повітря до температури мінус 190 градусів, а також для отримання тепла, яке використовується для розігріву зрідженого повітря.

Розширюючись, таке скраплене повітря займає обсяг в 700 разів більший, ніж в зрідженому вигляді. Цього достатньо для приведення в рух повітряних турбін.

Представник компанії заявив, що демонстраційна установка вже довела в ході випробувань свою ефективність, і що вже розроблені проекти подібних КЕС потужністю до 1200 МВт.

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...