Американські вчені реконструювали еволюцію ВІЛ-інфекції (відео)

Результати досліджень показали, що ВІЛ-інфекція поширювалася по США, формуючись з різних штамів, які потрапили в Нью-Йорк з території Африканського континенту.

Сьогодні ВІЛ-інфекція - не вирок. Фото: АіФ.

Американські науковці постарались відтворити картину, яка склалася перед розповсюдженням ВІЛ-інфекції. Вона спалахнула у 70-80-х роках минулого століття в Америці, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«Так званий «пацієнт нуль», Гаетан Дуга, сьогодні став однією з найбільш зневажливоюя фігур в історії людства, одним з довгою лінії тих індивідів і груп людей, які зловмисно викликали епідемії. Ми показали, що він насправді не був коренем епідемії ВІЛ , що захлеснула США в 1980 роки», - розповів Річард Маккей з Кембріджського університету.

Адже дуже довго вважалось, що саме цей чоловік заніс ВІЛ у США. Для цього довелось провести власне розслідування. Для цього було зібрано аналізи біологічних матеріалів, які зберігались з 70-х років.

Результати досліджень показали, що ВІЛ-інфекція поширювалась по США, формувалась із різних штамів, які потрапили до Нью-Йорка з території Африканського континенту. Така ситуація сталась у 1970 році. А Дюга заразився ВІЛ тільки в 1979 році.

У результаті це довело, що формування епідемії у США проходило не так, як вважалось до цього.

Раніше повідомлялось про симптоми ВІЛ-інфекції.


Українцям за кордоном знову почали видавати паспорти: Ось хто в пріоритеті

понеділок, 6 травень 2024, 19:50

Закордонні підрозділи ДП “Документ” відновили видавання паспортів громадянам України в тестовому режимі. Про це повідомили на сайті підприємства, передають Патріоти України. Паспорти видаватимуть насамперед “соціально вразливим категоріям громадян”, як...

"Ми не дозволимо відправити їх на смерть": Віцепрем'єр Угорщини зробив заяву про повернення чоловіків-біженців в Україну

понеділок, 6 травень 2024, 19:30

Віцепрем’єр-міністр Угорщини Жолт Шем’єн заявив, що його держава не передаватиме Києву українських чоловіків призовного віку й не дозволить "відправити їх на смерть". Про це повідомляє atv.hu, передають Патріоти України. За словами Шем’єна, кожен украї...