Американські вчені заявили про успішні випробування вакцини від раку

Вакцина націлена на ракові клітини конкретного пацієнта.

У США провели успішні клінічні випробування вакцини від раку. Фото: Правда.Ру.

Вчені з інституту раку в Бостоні представили результати нового різновиду терапії раку. Їх персоналізована вакцина запобігла ранньому рецидиву у 12 пацієнтів з раком шкіри, а також підвищила імунітет цих пацієнтів, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Рак проявляється в різних формах, і часто пацієнтам доводиться переносити кілька видів лікування, перш ніж буде знайдено той, який ефективний проти їхньої конкретної форми раку. Якщо такий процес займе багато часу, наслідки можуть бути фатальними.

Особливість нової терапії полягає в тому, що вакцина була специфічною для кожного пацієнта. Іншими словами, кожна вакцина була націлена на конкретні ракові клітини. Кожна з цих вакцин містять неоантігени, які є мутантними білками, специфічними до пухлини конкретного пацієнта.

Як тільки імунна система пацієнта отримує дозу неоантігенів, вона може активувати Т-клітини пацієнта, щоб атакувати ракові клітини.

"Хоча ці результати мають перспективний характер, методи лікування є відносно новими і потребують значно більше клінічних випробувань", – підкреслила керівник дослідження Кетрін Ву.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...