Американський фізик порахував кількість сніжинок (фото)

Джон Нельсон визначив, що в природі практично не існує двох ідентичних сніжинок, а їх кількість можна записати числом з 768 нулями.

Сніжинка - унікальне явище природи. Фото: Fishki.net.

Фізик Джон Нельсон з Університету штату Арізона (США) оцінив число можливих типів сніжинок, які можуть існувати на планеті. Присвячену цьому докладну статтю видання Popular Mechanics випустить в січні, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Можлива кількість різних сніжинок, що існують у природі, по Нельсону, визначається числом з 768 нулями. Вчений вважає, що виявити дві ідентичні сніжинки практично неможливо.

Сніжинка - це сніговий або крижаний кристал, який найчастіше має форму шестикутної пластини. Як правило, сніжинка утворюється при сильних морозах під час десублімації - переходу водяної пари відразу в твердий стан, минаючи рідку фазу.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...