Американський пенсіонер знайшов у своєму гаражі втрачений шедевр Джеймса Поллока

Схоже, що тепер для пенсіонера переїзд в будинок престарілих скасовується - експерти вважають, що на аукціоні за картину можна виручити від п'яти до 15 мільйонів доларів.

Знайдена картина Джеймса Поллока. Фото: 112.

Пенсіонер з американського штату Арізона готувався до переїзду в будинок для людей похилого віку та розбирав в своєму гаражі старі речі, коли несподівано для себе виявив серед них картину. Сусід порадив йому звернутися до експертів. З'ясувалося, що це робота знаменитого американського художника, одного з найяскравіших представників абстрактного експресіонізму Джеймса Поллока, яка вважалася загубленою Як очікують експерти, на аукціоні за неї можна виручити від п'яти до 15 мільйонів доларів, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як виявилося, картина належала зведеній сестрі пенсіонера - нью-йоркській світській левиці Дженіфер Гордон Косгріфф, яка була особисто знайома з Поллоком. Коли в 1990-х роках жінка померла, її брат, не дуже ретельно вивчаючи речі, що дісталися йому в спадок, упакував їх і відправив в гараж.

Безіменна картина, написана художником в період між 1945 і 1949 роками, буде виставлена на продаж після реставрації. Під час багаторічного зберігання в гаражі вона була значно пошкоджена вологою і спекою. Крім того, судячи з усього, раніше картина провела багато часу в будинку, де жили затяті курці.

Джеймс Поллок - один з найбільш затребуваних серед колекціонерів художників США. У 2006 році на аукціоні «Сотбіс» за картину Поллока «№ 5, 1948» була запропонована сума 140 мільйонів доларів. Це полотно стало на той момент найдорожчою картиною в світі.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...