Американський золотовидобувник просить владу захистити свої інвестиції від компанії екс-міністра Януковича

Компанія зі США вклала кошти у видобуток золотоносної руди в Закарпатській області, однак там свої бізнес-інтереси також має екс-міністр МВС часів Януковича Віталій Захарченко.

Ілюстрація:http://vynohradivnews.in.ua/

Американська компанія Cengart Financial Inc, яка вклала кошти у видобуток золотоносної руди в Закарпатській області закликала українську владу і судову систему захистити інвестиції компанії в розмірі близько 4 млн дол. Про це повідомив юрист і представник Cengart Financial Inc і української компанії "Закарпатполіметали" Дмитро Зайцев, передають Патріоти України з посиланням на Gаzeta.ua.

Він зазначив, що видобуток руди був припинений, а оператор родовища ( "Закарпатполіметали") потрапив під контроль "Карпатської рудної компанії", яка пов'язана з бізнес-інтересами колишнього міністра МВС Віталія Захарченка.

Представник компанії нагадав, що в 1998-1999 роках Cengart Financial Inc інвестувала у видобуток золота на Мужіївському родовищі в Закарпатській області понад 4 млн дол. Проте, треті особи, які представляли інтереси команди Януковича, намагалися відібрати контроль над підприємством.

Дмитро Зайцев зазначив, що Державна служба геології та надр видала дозвіл на видобуток руди "Карпатської рудної компанії" і все майно "Закарпатполіметали" було продано за 5 млн грн. "У свою чергу, "Карпатська рудна компанія "вивезла всі рейки, електровози - все було вивезено, також була повністю демонтована збагачувальна фабрика", - сказав він.

За словами представника Cengart Financial Inc, зараз з цінного майна залишилося тільки 330 тис. тонн збагаченої руди, яка містить близько 1,9 тонн золота, і саме за неї ведеться боротьба.

Зайцев повідомив, що "Карпатську рудну компанію" оформила на себе компанія Avellana Gold і через суди зараз утримує це підприємство, а "Карпатська рудна компанія" в свою чергу утримує спецдозвіл на видобуток".

На його думку, Avellana Gold не збирається інвестувати гроші у видобуток золота і поліметалічної руди, а тільки представляє інтереси тих, хто і раніше намагався отримати контроль над золотоносними надрами.

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...