Археологи знайшли найдавніший смайлик на планеті (фотофакт)

​Емодзі, знайденому в Туреччині, приблизно 4 тисячі років.

Глечик з найдавнішим смайликом. Фото: Twitter.

Команда археологів з Туреччини та Італії під час розкопок в місті Каркамиш в провінції Газіантеп виявила найдавніший смайлик в світі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Розкопки велися на території некрополя, де археологи знайшли безліч старих ваз і горщиків. На одному зі знайдених глеків виявився схематичний малюнок усміхненого обличчя.

За оцінками дослідників, глечик був виготовлений приблизно в 1700-х роках до н.е. Фахівці переконані, що з нього пили щербет.Однак з якою метою символ був намальований на глечику і чи означав він те ж, що і зараз, археологи сказати не можуть.

Розкопки некрополя почалися 2 травня 2017 року. Варто відзначити, що незважаючи на громадянську війну в Сирії, з якою межує Газіантеп, археологи роблять все можливе, щоб зберегти артефакти Каркаміша.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...