Армагедон набуває непередбачуваних рис: В Україні - перші жертви "планети злив", де буревії вбивають (відео)

Рятувальники закликають дотримуватися правил безпеки під час негоди.

Буревій на Волині наробив чимало лиха. Фото: Волинь 24.

Урагани, потопи, зливи, грози і навіть пожежа у Чорнобилі подекуди нагадували кадри з фільму-катастрофи. Як йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень, чотирьох людей, з яких троє дітей, вбило блискавкою, передають Патріоти України.

Так, на Чернігівщині пронісся справжній смерч, який підняв у повітря на кілька метрів двох дітей, а потім кинув їх на землю.

75-тонний кран упав на гаражі в Сумах, де негода розгулялася надвечір. Шквальний вітер викорчовував дерева з корінням, ламав електроопори і висипав град розміром у перепелине яйце. Негода заскочила багатьох людей на дачах і городах. У Сумській області було загалом знеструмлено 300 населених пунктів, пошкоджено десятки дахів. Сумська митниця взагалі зосталася без даху.

При цьому на Волині буревій знеструмив 150 населених пунктів. Навіть старі люди таке бачили вперше в житті. Вітер зірвав покрівлю з десятків будівель. Але найстрашніше - під час буревію та сильної зливи загинули двоє дітей. Блискавка вбила брата та сестру, що пасли худобу в полі.

У Львові в обідній час раптова туча заскочила людей біля озера в спальному районі міста, де містяни рятувалися від 30-ти градусної спеки. Коли почалася гроза, кілька з них сховалися під дерево, в яке і влучила блискавка. У результаті 30-річний чоловік і 9-річна дівчинка загинули, ще двоє потерпілих опинилися в лікарні. Рятувальники кажуть - до трагедії призвело нехтування правилами безпеки, що під час грози не можна ховатися під деревами та перебувати біля водойм.

Баришівку Київської області шквальний вітер та потужна злива залишили без світла, були зірвані дахи з будівель, валились дерева та рекламні щити.

Ураган попсував нерви і заподіяв багато лиха й у Польщі. Бурі, що прогналися країною, поламали дерева, порвали електродроти і потрощили невеликі споруди. Одна людина отримала травми. Висока вода накрила також Берлін, де дороги перетворилися на ріки, а машини просто плавали. Тимчасово закрили навіть автобани. Метеорологи вже охрестили цю стихію - зливою століття. НАСА тим часом натякає, що Земля дедалі ближче до звання "планети злив".

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...