Авакову на замітку: Волонтери розповіли про "подвиги" поліції на блокпостах у Маріуполя

​Поліцейські при обшуку автомобіля волонтерів проявили невиправдану жорсткість.


Молодший лейтенант поліції Максим Іволга без всяких на те підстав напав на волонтера Галину Одноріг на одному з блокпостів поблизу Маріуполя. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

За її словами, Іволга разом з підлеглими затримали автомобіль, в якому крім волонтерів перебували ще й журналісти. Поліцейські влаштували перевірку, не надавши при цьому ніяких підстав для неї. Жінка зазначила хамство і жорстокість з боку правоохоронців, які, за її словами, завдають непоправної шкоди іміджу нової поліції України.

Волонтер звернулася у своєму дописіі до міністра внутрішніх справ Арсену Авакова та начальника Головного Управління Нацполіціі В'ячеслава Аброськіна з питанням про те, які функції поліцейських на блокпостах.

"Ненавиджу нашу" міліцію-поліцію "Маріуполя на блокпостах! І хочу поставити запитання нашому міністрові Арсену Авакову і генералу В'ячеславу Аброськіну: що робить поліція Маріуполя на блокпостах на в'їзді в місто? Які її функції?" - написала волонтер.

"Проїжджаючи через 7-й блокпост "Маріуполь-Донецьк" нас (а це волонтери та кореспонденти з Києва, Білорусі та Маріуполя) затримала поліція і захотіла перевірити автомобіль. Почувши від мене питання:"На якій підставі?", вони відповіли:"Зараз ми вам покажемо, на якій підставі!".

Одноріг зазначила, що на самому початку інциденту показала своє посвідчення волонтера і розповіла, що волонтерський "десант" їздив у прифронтові селища Гранітне і Мирне, де місцевим дітям вручили новорічні подарунки.

"Переглянувши наші речі, зажадали документи на бронежилети і каски, які у мене вже більше року, а так само їм не "сподобалися" документи на медикаменти для нашого госпіталю. Далі - більше, я захотіла сфотографувати шеврон у нашого нового" поліцейського ", так він вибив телефон у мене з рук і не давав підняти, при цьому пхаючи мене з боку в бік. Країна повинна знати своїх "Хероїв" - це молодший лейтенант Іволга Максим Сергійович", - написала Одноріг.

Вона повідомила, що свій паспорт вона отримала назад тільки через годину, "але без волонтерського посвідчення".

"Сказали, що викликали працівників райвідділу і нас затримують на невизначений час. Ще через годину "випадково знайшлося" моє посвідчення, його приніс службовець Нацгвардії", написала Одноріг. При цьому жінка зазначила, що гвардієць заявив, що знайшов посвідчення в тому напрямку, де волонтер взагалі не з'являлася.

"Сказав, що я повинна йому подякувати за те, що він мені його повернув", - прокоментувала Одноріг дії нацгвардійця.

"Після того, коли ми стали дзвонити в усі інстанції, до нас підійшли і сказали, що ми можемо їхати. Це після трьох годин стоянки на посту. Так дайте відповідь мені, будь ласка, які функції нашої "міліції -поліціі" на блокпостах? Робити повний огляд в машинах у волонтерів?

Забирати документи і потім повертати їх через 2 години і при цьому, щоб не забули подякувати? Вимагати документи на б / у бронежилети і каски? Перевіряти відповідність документів для військового госпіталю? І це ви кажете, наша нова поліція з народом? Цікаво, з яким?" - написала Одноріг.

Волонтер зазначила, що як тільки "підшефні" бійці АТО дізналися про вчинки поліції, вони відразу ж зголосилися прийти їй на допомогу.

"З таким розкладом я не здивуюся, якщо у мене завтра в машині або квартирі знайдуть "муху" або АК. Ось така "новорічна історія", - підкреслила Одноріг.

За словами волонтера, інцидент набув особливої трагічності у зв'язку з тим, що за кермом авто був киянин, який в 2014-му році втратив у Гранітному свого сина. Чоловік спеціально, в пам'ять про нього відправився в зону АТО з волонтерами. Одноріг написала, що таке беззаконня з боку правоохоронців шокувало батька загиблого в АТО бійця.

"Цей пост я ... присвячую міністру Арсену Авакову і В'ячеславу Аброськіну", - додала Галина Одноріг.

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...