Автомобілістам на замітку: Як не втрапити в ДТП під час ожеледиці, - експерт

Керуючи авто під час ожеледиці, потрібно враховувати кут повороту, покриття і швидкість руху машини.

Ілюстрація: 112.ua

Старший інструктор центру контраварійної підготовки "Альфа-Щит" Сергій Гільов розповів про те, безпечно керувати автомобілем під час ожеледиці, повідомляють Патріоти України.

За словами Сергія, при повороті на слизькій дорозі потрібно враховувати кут, покриття і швидкість руху машини. Якщо крутити кермо різко - авто посковзнеться, якщо сильно повернути - вилетить на зустрічну смугу.

"Щоб не повернути занадто круто, можна вивернути кермо у протилежний від повороту бік, а потім знову в поворот. Це правильно, хоча психологічно людині важко повернути кермо праворуч при лівому повороті і навпаки", - зазначив експерт.

Віт також додав, що більшість водіїв повертають неправильно, бо гальмують і крутять кермо одночасно. Потрібно натомість гальмувати перед поворотом - і відпускати гальма при повороті керма. Інакше виникає подвійне навантаження на автомобіль.

"Якщо поворот виявився крутішим, ніж здавалося, швидкість можна зменшити у повороті. Але машина при цьому може почати ковзати, тоді потрібно відпустити гальма і спробувати пригальмувати знову. Так продовжувати, доки швидкість не впаде до необхідної".

На крутому повороті, особливо на слизькій дорозі, автомобіль може посковзнутися від перекосу керма. Тоді необхідно зменшити кут повороту, радить інструктор.

Нагадаємо, синоптики попередили українців про "сніжну небезпеку".

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...