Азаров проживає у Росії? Тоді саме там нехай клопочеться про свою пенсію - Мінсоцполітики

Оскільки відомо, що Азаров останні два роки осів у РФ, то і пенсію повинен отримувати там же, тим більше, що ця норма обумовлена ​​в законодавчій угоді між країнами СНД, укладеній ще в 1992 році, пояснив міністр Рева.

Микола Азаров. Фото:zn.ua

Втікши з України колишній прем'єр-міністр Микола Азаров має отримувати пенсію там, де він проживає. Оскільки відомо, що Азаров останні два роки осів у Російській Федерації, то і пенсію повинен отримувати там же, тим більше, що ця норма обумовлена в законодавчій угоді між країнами СНД, укладеній ще в 1992 році. Про це повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

Також існує ще одна законодавча норма, згідно з якою громадянину України, який виїжджає на постійне місце проживання за межі країни, можна отримати свою пенсію на півроку вперед.

"З огляду на те, що Микола Янович офіційно не знаходиться на території України, то до нього теж можуть бути застосовані норми угоди від 1992 року, між країнами, що увійшли до складу СНД. І якщо він, нехай навіть і умовно, переїхав на територію Росії, то і пенсія повинна йому платитися РФ", - заявив міністр, коментуючи рішення Подільського районного суду про те, що Пенсійний фонд України зобов'язаний відновити нарахування пенсійних виплат чиновнику-втікачу.

Представники ТЦК зупинили в центрі Києва співака Monatik (відео)

п’ятниця, 10 травень 2024, 13:15

Українського співака Monatik (Дмитра Монатика) зупинили в центрі Києва співробітники ТЦК (територіального центру комплектування) і поліція. Відповідне відео, яке зняв український фотограф Ян Доброносов, опубліковано 10 травня на сторінці видання Telegr...

Смертельна загроза? Імплантат компанії Маска, вживлений у мозок людини, вперше вийшов із ладу

п’ятниця, 10 травень 2024, 11:30

Перший встановлений людині імплантат компанії Neuralink, якою володіє американський бізнесмен та мільярдер Ілон Макс, вийшов з ладу після того, як з мозку було витягнуто кілька ниток, що реєструють нейронну активність. Про це повідомляє The Hill. Компа...