Батьки і вихователі хапаються за голову: У дитсадках Севастополя несподівано підняли ціни

Найбільше внаслідок такого нововведення постраждають самі працівники освіти.

У дитсадках Севастополя несподівано підняли ціни. Ілюстрація: kafanews.com.

З 10 квітня в Севастополі батьківська плата за дитячий садок підвищилася в два рази. Відповідна постанова Уряду міста вже вступила в свою законну силу, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Однак не тільки батьки малюків незадоволені значним подорожчанням. Багато керівників і співробітників дитячих дошкільних установ також шоковані. На думку працівників освіти, саме вони постраждають найбільше.

Відомо, що середня заробітна плата вихователя дитячого садка на сьогодні становить 10-12 тисяч рублів. Нянечки отримують ще менше - близько 8 тисяч. У разі якщо у нянечки двоє дітей ходять до дитсадка, то вся її заробітна плата буде йти на платежі за їх перебування в дошкільному закладі.

Треба відзначити, що вихователі для отримання максимальної заробітної плати і премії повинні виконати ряд умов. Серед них - звання заслуженого педагога, стаж роботи не менше п'яти років, висока відвідуваність дітей, низький рівень захворюваності.

Тим часом, навіть заслужені педагоги отримують заробітну плату не вище 15 тисяч рублів на місяць.

Тетяна Козлова, голова профспілки вчителів вважає, що причина зменшення заробітної плати криється в змінах в штатному розкладі всіх установ освіти міста. Але, як стверджують самі педагоги, в їх роботі рівним рахунком нічого не змінилося: ті ж зміни, ті ж 30 дітей в групі і ті ж вимоги до роботи і, звичайно ж, та сама відповідальність.

Вбивці на трибунах: Під час футбольного матчу ворожий фанат кинув ніж у голову гравцю, що подавав кутовий (відео)

середа, 24 квітень 2024, 8:05

Під час матч 18-го туру чемпіонату Колумбії між командами Медельїн та Атлетіко Насьональ один з фанатів ледь не завдав великої шкоди гравцю гостей, передає

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...