"Берегиня": Ще один мурал прикрасив Київ

Новий стріт-арт створено в межах проекту Art United Us.

У Києві з'явився новий мурал біля Майдану. Фото: УНН.

Художник Мата Руді з Коста-Рики створив мурал у столиці України на провулку Тараса Шевченка, 1/2 поблизу Майдану Незалежності, повідомляють Патріоти України з посиланням на Корреспондент.

У проекті Art United Us уточнюють, що дівчина на стріт-арті - це "Берегиня", жіночий дух зі слов'янської міфології, який останнім часом стали розглядати як "слов'янське божество", матір вогнища, захисницю будинку.

"Як завжди, художник зображає у своїй творчості іммігрантів, ця дівчина представляє уродженку регіону Південного Кавказу (Грузія, Вірменія, Азербайджан). Довкола неї - соняшники національних кольорів, а також традиційна українська хустка", - відзначили організатори проекту.

Нагадаємо, що в межах проекту Art United Us художники створять 200 муралів у всьому світі, перші 100 робіт з'являться в Україні.

Раніше відомий австралійський вуличний художник Fintan Magee на стіні будинку на Троєщині заввишки сімнадцять поверхів зобразив дівчину з квітами.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...