Без права на заставу: Суд прийняв рішення у справі про держзраду Вишинського

Обвинувачений на суді заявив, що справа проти нього є тиском на свободу слова і не визнав своєї провини.

Кирило Вишинський в суді. Фото:УНІАН

Херсонський міський суд обрав запобіжний захід керівникові "РИА Новости Україна" Кирилу Вишинському, підозрюваному в державній зраді. Як повідомляє Обозреватель, його заарештували на два місяці - до 13 липня - без права на заставу, зазначають Патріоти України.

Обрати такий запобіжний захід вимагало обвинувачення. Захист журналіста просив не брати його під варту. Сам Вишинський на суді заявив, що справа проти нього є тиском на свободу слова, передають Українські Новини.

"Справа СБУ - це прямий тиск на свободу слова в Україні", - сказав він. За його словами, він нічого протизаконного не робив і всі публікації на сайті "РИА Новости Україна" відповідають журналістським стандартам і не несуть шкоди Україні.

За інформацією ТСН, Вишинський визнав, що має два паспорти - російський і український.

Прокурор на засіданні зачитав назви проросійських статей на сайті інформагентства. На що Вишинський відповів, що "всі ці статті опубліковані під рубрикою" Точка зору ", тому він не бачить в цьому нічого поганого.

Розгляд його справи проходив у Херсоні, оскільки саме там зараз працює прокуратура АР Крим, яка займається розслідуванням.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...