Безпринципне блюзнірство: Російський омбудсмен запропонувала смертельно хворій матері Ахтема Чийгоза приїхати до сина в СІЗО, - адвокат (відео)

За словами Миколи Полозова, транспортувати матір Чийгоза неможливо, адже це може її вбити.

Ахтем Чийгоз. Фото:15minut.orgАдвокат одного з лідерів кримських татар Ахтема Чийгоза Микола Полозов назвав блюзнірством пропозицію російського омбудсмена привезти смертельно хвору матір підсудного до СІЗО для зустрічі з сином. Про це захисник заявив у відеозверненні, розміщеному у Facebook, передають Патріоти України.

"Сьогодні мені подзвонила уповноважений із прав людини в Криму Людмила Лубіна за дорученням омбудсмена Росії Тетяни Москалькової й повідомила про те, що побачення може бути надане за умови, якщо хвору матір Ахтема Чийгоза привезуть до Сімферополя на машині швидкої допомоги. Сьогодні ж родичі повідомили, що представник Міністерства закордонних справ Росії з’явився до місця проживання матері Ахтема Чийгоза з тією ж пропозицією. Це рішення таке ж безпринципне, таке ж блюзнірське й негуманне", – наголосив Полозов.

За його словами, транспортувати матір Чийгоза неможливо, адже це може її вбити.

Адвокат звернувся до омбудсмена Росії Тетяни Москалькової, голови ради з прав людини Росії Михайла Федотова, управління верховного комісаріату з прав людини ООН, ОБСЄ і Президента України Петра Порошенка з вимогою негайно втрутитися в цю ситуацію.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...