Безпринципне блюзнірство: Російський омбудсмен запропонувала смертельно хворій матері Ахтема Чийгоза приїхати до сина в СІЗО, - адвокат (відео)

За словами Миколи Полозова, транспортувати матір Чийгоза неможливо, адже це може її вбити.

Ахтем Чийгоз. Фото:15minut.orgАдвокат одного з лідерів кримських татар Ахтема Чийгоза Микола Полозов назвав блюзнірством пропозицію російського омбудсмена привезти смертельно хвору матір підсудного до СІЗО для зустрічі з сином. Про це захисник заявив у відеозверненні, розміщеному у Facebook, передають Патріоти України.

"Сьогодні мені подзвонила уповноважений із прав людини в Криму Людмила Лубіна за дорученням омбудсмена Росії Тетяни Москалькової й повідомила про те, що побачення може бути надане за умови, якщо хвору матір Ахтема Чийгоза привезуть до Сімферополя на машині швидкої допомоги. Сьогодні ж родичі повідомили, що представник Міністерства закордонних справ Росії з’явився до місця проживання матері Ахтема Чийгоза з тією ж пропозицією. Це рішення таке ж безпринципне, таке ж блюзнірське й негуманне", – наголосив Полозов.

За його словами, транспортувати матір Чийгоза неможливо, адже це може її вбити.

Адвокат звернувся до омбудсмена Росії Тетяни Москалькової, голови ради з прав людини Росії Михайла Федотова, управління верховного комісаріату з прав людини ООН, ОБСЄ і Президента України Петра Порошенка з вимогою негайно втрутитися в цю ситуацію.

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...