Хіти тижня. ''Заявив під протокол'': Адвокат Полозов розповів про сміливий вчинок захопленого росіянами моряка

Капітан Денис Гриценко на черговому допиті заявив під протокол, що є військовополоненим. Він не визнає себе злочинцем.

Капітан Денис Гриценко. Фото: Фейсбук.

Капітан 2-го рангу Денис Гриценко, заарештований у РФ після захоплення його катера "Бердянськ" у Чорному морі, на допиті назвав себе військовополоненим. Про це після побачення з підзахисним повідомив у Facebook його адвокат Микола Полозов, передають Патріоти України.

"Ніяким злочинцем Денис Гриценко себе не визнає. На черговому допиті він заявив під протокол, що є військовополоненим. Цієї позиції будуть дотримуватися всі моряки", – написав Полозов.

За словами юриста, тиску на Гриценка не чинять, "ставляться шанобливо". "Гриценко ані секунди не сумнівався, що вся країна бореться за волю його самого та його товаришів, навіть незважаючи на тотальну ізоляцію, у якій він опинився", – зазначив Полозов.

Моряк розповів йому, що сидить у двомісній камері з "інтелігентним хлопцем", телевізор і радіо з російськими програмами не дивиться і не слухає принципово. "[Гриценко] повідомив, що отримав передачу від активістів і волонтерів. Продукти харчування у нього є, усім дякує за допомогу та підтримку, особливо кримчанам", – додав Полозов.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...