"Бійся данайців, що приносять дари": "Одна мегаакція РПЦ на території України вже закінчилася війною", - Ейдман про Хресну ходу на Київ та сумнозвісні "дари російських волхвів"

Російський соціолог і політолог Ігор Ейдман нагадав, що в 2014 році під прикриттям легенди про забезпечення безпеки привезених до Києва "Дарів волхвів" в столиці України побував терорист Ігор Гіркін, що виконував завдання російських спецслужб.

Учасники хресного ходу в камуфляжних штанях. Фото: Наталя Борсук/Facebook.

"Всеукраїнський хресний хід" організувала Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП), а за фактом Російська православна церква (РПЦ), вважає російський соціолог і політолог Ігор Ейдман. Про це він написав у своєму Facebook, передають Патріоти України.

"Одна мегаакція РПЦ на території України вже закінчилася війною. Це були гастролі в Києві якогось артефакту під назвою "Дари волхвів". Профінансував це шоу широко відомий тепер спонсор війни за "русскій мір", православний олігарх Костянтин Малофєєв, на якого працювали Гіркін (колишній "міністр оборони" терористичної організації "ДНР" Ігор Стрєлков-Гіркін) і Бородай (колишній ватажок "ДНР" Олександр Бородай).

А не так давно Гіркін зізнався, що ці "гастролі" були ширмою для шпигунської спецоперації. В середині січня 2014 року під прикриттям легенди про забезпечення безпеки привезених до Києва "Дарів волхвів", він (і, мабуть, не тільки він) знаходився в столиці України, в тому числі на Євромайдані, де здійснював розвідувальні заходи за завданнями російських спецслужб ", - зазначив він.

На думку російського соціолога, новий "хресний хід" також можуть використовувати російські спецслужби.

"Зараз старий, перевірений десятиліттями плідної співпраці тандем РПЦ-ФСБ (КДБ) знову активно працює в Україні, пропагандуючи свої спецзаходи як релігійні акції", - підкреслив Ейдман.

Нагадаємо, хресна хода стартувала 3 липня з Свято-Успенської Святогорської Лаври в Донецькій області. Крім того, вранці 9 липня колона віруючих вийшла від Свято-Успенської Почаївської Лаври в Тернопільській області. 27 липня учасники хресного ходу повинні зустрітися в Києві.

Радник глави МВС Зорян Шкіряк заявив, що "хресний хід" є спланованою провокацією ФСБ для розколу громадян за релігійною лінії.

Легенда Динамо став персоною нон ґрата в Українській асоціації футболу

понеділок, 29 квітень 2024, 22:47

Легендарного ексгравця київського Динамо Анатолій Дем’яненка не пустили в Будинок футболу, повідомив журналіст Ігор Циганик на YouTube-каналі FootballHub, передають Патріоти України. За словами Циганика, це неприйнятне ставлення з боку УАФ до легенди у...

Кажуть, що причина була поважна: В Одесі співробітники ТЦК заштовхали чоловіка в мікроавтобус

понеділок, 29 квітень 2024, 22:29

У Мережі поширюється відео нібито з Одеси, на якому видно, як чоловіки у військовій формі заштовхують іншого чоловіка в мікроавтобус. В Одеському ТЦК заявили, що на кадрах затримують громадянина-втікача. Про це йдеться в заяві Одеського обласного ТЦК і...