Бійці називали його "батею": Франківськ прощався з героєм Савур-Могили, Іловайська, ДАП, Дебальцового, вбитим 18 січня

Поховали загиблого бійця у Меморіальному сквері поряд з могилами майданівця Романа Гурика і загиблих в АТО військових.

Сотні прикарпатців прийшли провести в останню путь добровольця батальйону "Захід 3" Добровольчого українського корпусу Григорія Семенишина з позивним "Семен", який загинув 18 січня в Донецькій області. Про це пише Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Як розповів кореспондент видання, похоронна хода у супроводі почесної варти і військового оркестру вирушила центральними вулицями міста від народного дому "Просвіта" до архикатедрального собору Святого Воскресіння УГКЦ. Пішохідна вулиця Незалежності була викладена лампадками.

Поховали загиблого бійця у Меморіальному сквері поряд з могилами майданівця Романа Гурика і загиблих в АТО військових.

Місце поховання з міського цвинтаря на Меморіальний сквер змінили вчора на засіданні міськвиконкому, надавши такий дозвіл як виняток. Це мотивували тим, що Григорій Семенишин з першого дня Революції гідності був активним її учасником, з київського Майдану вирушив у зону АТО у складі "Правого сектору", пройшов Іловайськ, Донецький аеропорт, Дебальцеве, був начальником штабу окремої тактичної групи імені капітана Воловика.

21 і 22 січня в Івано-Франківську оголошені днями жалоби у зв’язку із загибеллю Григорія Семенишина. Скасовані урочиста хода і віче та святковий концерт до Дня Соборності.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...