Бійця АТО, якому зупинили серце та зробили унікальну операцію, вже перевели з реанімації

Воїна рятували лікарі Інституту Амосова, з серця хлопця витягли уламок міни

Фото: "Фейсбук"

Журналіст Юрій Бутусов розповів чудову новину: лікарі Національого Інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова провели унікальну операцію бійцю з уламком міни у серці, і наразі воїна вже перевели з реанімації у звичайну палату, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Фейсбук".

"Чудо среди нас! 23-летний командир взвода 30-й механизированной бригады Евгений Волок был ранен миной под Старогнатовкой 15 августа - осколки попали в сердце и в мозг. С той минуты его жизнь едва теплилась - он находился в реанимации. Невероятные врачи института Амосова в таком тяжелейшем состоянии решились на операцию - остановили сердце, извлекли осколки, и затем запустили сердце снова! И сейчас Женя переведен из реанимации в обычную палату. Эта уникальная операция - настоящее чудо врачебного искусства! Образец профессионализма для учебников по военной хирургии. Бог есть, а ангелы у него - в белых халатах...", - пише Бутусов.

"Сьогодні, через 2 дні після складної операції з видалення уламка міни з серця, Євгена переведено з відділення реанімації до палати.
Багатоетапне хірургічне лікування з видалення уламків міни з різних частин тіла тривало на протязі місяця, попереду чоловіка ще чекає реабілітація, проте життю вже нічого не загрожує.
Дякуємо лікарям Дніпровськї обласної лікарні та Інституту, а також всім небайдужим, завдяки зусиллям яких вдалося врятувати життя чергового Героя!

Довідково:
В період з червня 2014 року фахівцями НІССХ ім. М.М. Амосова НАМНУ було проліковано 89 пацієнтів-учасників АТО. Патології, при яких надавалася допомога були: ішемічна хвороба серця, порушення ритму серця, набуті вади серця, патологія аорти, проникаючі поранення грудної клітки з або без ураження серця та магістральних судин, патологія міокарда, забій серця з пошкодженням клапанного апарату, інфекційний ендокардит, пов'язаний з переохолодженням організму на тлі низького імунітету, ТЕЛА, вроджена вада серця, пухлина серця. Пацієнтам було виконано 58 оперативних втручань, проведено 47 інвазивних процедур. Група пацієнтів, що була прооперована в екстреному та невідкладному порядку склала 14 осіб з наступною патологією: життєзагрозливі порушення ритму серця, гострий коронарний синдром, поранення , гостра розшаровуюча аневризма аорти, гострий інфекційний ендокардит. Двічі фахівці інституту проводили операції на виїзді, коли клінічна ситуація унеможливлювала транспортування хворого", - повідомляється на сторінці Інституту ім. Амосова.

Бажаємо одужання Герою та довгих років Лікарям!

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...