Біля Київського вокзалу в Москві поставлять пам'ятник антиукраїнському журналісту Олесю Бузині

Увіковічнити україноненависника у камені планують за рахунок "народних пожертвувань".

Олесь Бузина. Фото:www.bbc.com

У районі Київського вокзалу Москви буде встановлено пам'ятник українському журналісту Олесю Бузині, якого вбили в 2015 році в Києві. Про це 29 лютого заявила представник кремлівського пропагандистського інформагентства "Росія сьогодні" Ольга Зінов'єва, повідомляють Патріоти України з посиланням на РИА Новости.

"У кінці грудня минулого року у нас народилося рішення про створення пам'ятника Олесю Бузині в Москві, в районі Київського вокзалу. Це місце буде своєрідним запрошенням від Олеся приїжджати в Росію з будь-якої країни, з будь-якою установкою", - сказала Зінов'єва.

Для художнього вирішення цього пам'ятника, за її словами, був запрошений скульптор, голова комісії Громадської палати РФ з культури Андрій Ковальчук.

Також вона додала, що пам'ятник Бузині буде ставитися на "народні пожертвування", і вже створено комісію, яка буде стежити за виконанням цієї роботи. "Кошти вже почали надходити", - зазначила Зінов'єва.

У свою чергу депутат району Якиманка Дмитро Захаров повідомив, що направив звернення меру столиці з проханням розглянути можливість присвоєння імені Бузини Бібліотеці української літератури в Москві, "щоб Бібліотеці української літератури стати дійсно бібліотекою, яка символізує українську культуру".

Тінь Бога? Астрофізики підтвердили, що Всесвітом керує невидима сила. Таємниця темної матерії виявилась біль багатогранною, ніж вважали раніше

вівторок, 7 травень 2024, 9:23

Учені підтвердили те, що модель Всесвіту, у якій переважає темна матерія, усе ж правильна, хоча не всі з цим згодні. . Темну матерію астрофізики використовують для пояснення аномалій, які спостерігаються у Всесвіті. На відміну від звичайної матерії, т...

Депортації бути? У Німеччині заговорили про висилку українських чоловіків додому

вівторок, 7 травень 2024, 9:14

Німеччина має допомогти Україні у відправленні чоловіків-біженців на фронт. Про це заявив міністр внутрішніх справ землі Гессен Роман Посек в інтерв'ю. До допомоги, яку Німеччина може надати воюючій Україні, Посек зарахував також повернення додому війс...